avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte copil strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte copil strainatate

Buna ziua,

Sotia este plecata in strainatate la munca. Eu am ramas in Romania sa am grija de fetita noatrea in varsta de 2 ani si jumatate.
Din pacate sotia nu poate veni 3 ani in tara si as dori sa va intreb cum as putea sa merg eu la ea impreuna cu fetita.
Din cate stiu, cand se fac actele pentru minori, trebuie sa fie prezenti in Romania ambii parinti. Exista vreo cale de rezolvare atat timp cat sotia nu este in Romania?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters327136 , utilizator 02:52, 2 August 2014
da, vă trimite un mandat prin care se declară de acord cu eliberarea actelor și cu călătoria copilului de la - la, în perioada, însoțită de.
si acest mandat de unde il poate trimite, sotia este in Torino-Italia, trebuie sa mearga la Roma la ambasada?
va trebui sa mearga la consulatul general al Romaniei din Torino unde va solicita mandat pt dv sa obtineti pasaportul pt fetita si separat o procura speciala/acord scris despre calatoria acesteia impreuna cu dv. - veti avea acest al 2-lea doc pe timpul calatoriei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)
Copii nascuti in italia ContSters156682 ContSters156682 buna ziua am si eu o intrebare am un baietel nascut in italia cu certificat romanesc eliberat de ambasada romana, ce acte imi mai trebuie ca sa putem pleca in ... (vezi toată discuția)