Sunt casatorit de 5 ani si am o fetita in varsta de 3 ani si 10 luni. Mentionez de la inceput ca am un credit de nevoi personale dobandit dinainte de casatorie si o masina. Locuiesc in chirie la ANL(eu sunt titularul), si lucrez fara intrerupere dinainte de casatorie. Sotia mea a lucrat inainte de casatorie, iar dupa ce a crescut copilul putin s-a angajat pt o perioada scurta ca vanzatoare, dar a renuntat. Observand ca nu ne mai intelegem si nu ajunge salariul meu pt intretinere familiei, sotia a decis sa plece in Italia de unde a trimis regulat bani acasa. Problema este ca nu ne mai intelegem(ea vine in curand acasa, definitiv), ne amenintam tot timpul si nu stiu daca putem sa continuam relatia, cel putin eu.De cand este plecata in strainatate eu si cu mama mea ne-am ocupat de copil(sotia are aproximativ 2 ani de cand este plecata). Mai mentionez faptul ca, ea neavand loc de munca,eu am intrat in concediu de paternitate. As dori, daca se poate, sa aflu de la dumneavoastra, in cazul in care eu intentez divortul si avand in vedere cele mentionate mai sus, cine are intaietate in obtinerea custodiei copilului.
Autoritatea părintească (custodia) se exercită în comun de către ambii părinți, iar locuința se stabilește la unui dintre părinți.
Având în vedere că minora locuiește cu dvs de ceva timp instanța ar trebui să stabilească locuința copilului la dvs, acolo unde copilul a locuit în mod statornic. Instanța va analiza posibilitatea dvs și a mamei de a crește copilul (venituri, supraveghere etc).
Sansele par a fi acum in favoarea dv., mai ales daca copilul ii e bine, aveti venit, il ingrijiti, e atasat de dv. Totusi, ar fi bine sa va informati inainte de sosirea sotiei in tara si sa negociati divortul impreuna. Asta daca nu considerati ca ar ajuta sa incercati o reconciliere, ar fi primul lucru de incercat.
Daca nu functioneaza, negociati tot, timpul petrecut cu copilul, unde sta fiecare dintre voi, numele dupa casatorie, pensie, mod de plata, tot. Asta v-ar ajuta pe toti,mai ales pe copil, sa nu suferiti.
Pe pasul de divort
mar4905
Suntem pe pas de divort sotia ma preseaza psihic sunt amenintat in permanenta de 3 saptamani ca divorteaza iam gresit cu vorbe dar iam cerut iertare in ... (vezi toată discuția)