Suntem pe pas de divort sotia ma preseaza psihic sunt amenintat in permanenta de 3 saptamani ca divorteaza iam gresit cu vorbe dar iam cerut iertare in fiecare zi zice ca gata va divorta avem un copil de 17 ani eu nu doresc divort dar ea ma preseaza psihic am dorit o evadare din situatie sa ma linistesc sa ma adun si sa ma intorc acasa acum sunt plecat cateva zile la un prieten in alta loc nu stie sotia unde ma voi intoarce peste o zi doua ..ce poate face sotia acum?apart este al meu cu certificat unic mostenitor doar bunuri avem dobandite in timp casatorie certif de casatorie este la mine actle casei si certif mostenitor leam luat cu mine de teama sa nu faca pasul ce poate face ea acum fara certif de casatorie?
poate sa faca o cerere la registrul starii civile unde v-ati casatorit sa solicite eliberarea unui duplicat si apoi poate sa va dea in judecata ca sa obtina hotararea de divort.
Daca vrea divortul il va avea.In cadrul acestui proces presupun ca va cere custodia minorului,insa avand in vedere ca peste un an devine major...Bunurile dobandite prin mostenire de catre unul dintre soti nu constituie bunuri comune,deci apartamentul nu se imparte.
Ideea e ca in final, daca va dori sa divorteze, nu prea aveti ce face.
Copilul e inca minor, deci se va cere si incredintarea acestuia, iar partajul se va face pe bunurile comune.
Eu va recomand sa fiti Dvs.initiatorul unei.... intelegeri cu sotia .Pentru aceasta veti apela la un mediator autorizat.Procedura este foarte simpla, confidentiala, flexibila si nu costa la fel de mult ca un proces in instanta.
Va doresc mult succes, mai ales avand in vedere sentimentele pe care inca le mai purtati sotiei....!
Faptul ca certificatul de casatorie se afla la dvs. nu este de natura sa o impiedice pe sotia dvs. sa depuna actele de divort, pentru ca poate solicita Serviciului de Stare civila eliberarea unui duplicat al certificatului.
Apartamentul este bunul dvs. propriu pentru ca bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire au calitatea de bunuri proprii.
Daca in timpul casatoriei s-au adus imbunatatiri acestui apartament prin munca si contributie comuna, sotia poate solicita 1/2 din contravaloare acestora.
Vor fi partajate bunurile mobile pe care le-ati achizitionat impreuna in timpul casatoriei.
Poate reusiti totusi o reconciliere a situatiei pentru ca in astfel de cazuri copii sunt cei raman traumatizati.
In cazul in care totusi veti ajunge la divort, se va pune si problema incredintarii minorei care va fi ascultata cu privire la optiunea sa cu privire la incredintare.
Parasire domiciliu
ady58
sunt casatotit de 28 ani si sotia a parasit domiciliul luandu-si doar lucrurile personale . ce se poate face legal nefiind cale de intoarcere /? nu avem copii ... (vezi toată discuția)