avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia a plecat de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia a plecat de acasa

Va salut!Am si eu o intrebare,sotia mea a plecat de acasa motivand ca se duce cu fetita cea mai mica de 3 ani la un control medical,fetita are astm,si nu s.a mai intors,am incercat sa o sun nu raspunde,am trimis mesaje,a raspuns tot prin sms si a spus ca nu se mai intoarce acasa deoarece a gasit pe altcineva,mentionez ca suntem casatoriti de 17 ani si avem impreuna 4 copii,pot obtine custodia copiilor?ce trebuie sa fac in acest caz?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:26, 17 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Va trebui sa formulati o cerere la instanta de judecata pentru pronuntarea divortului. In cadrul acestui proces instanta este obligata sa dispuna si stabilirea domiciliului minorilor la unul dintre parinti si obligatia de a plati pensia de intretinere.
Puteti obtine o hotarare prin care instanta sa va incuviinteze sa cresteti dvs. copiii, insa va trebui sa dovediti ca aveti toate mijloacele necesare pentru acest lucru (salariu, locuinta corespunzatoare, ajutor din partea cunostintelor pentru cresterea copiilor poate constitui un avantaj).
Daca sotia nu va raspunde si nu va spune unde a plecat cu fetita, puteti face si plangere penala pentru rapirea minorei, care va poate ajuta in gasirea fetitei.
Am primit mesaj de la ea,acum a blocat telefonul pentru apelurile de sosire,precum ca paraseste tara,eu stiam ca fara acordul ambilor parinti nu poate parasii Romania.Plangerea penala o fac la postul de Politie local?locuiesc in mediu rural.Multumesc!
Sambata s.a intamplat asta,a plecat de acasa la ora 8.00 AM si dupa ora 11 AM am sunat.o sa stiu ce rezultate are de la medic,telefonul a sunat toata ziua de sambata dar nu a raspuns,de cateva ori a dat si ton de ocupat asta insemnand ca vorbea cu cineva la telefon,de mediere nu mai poate fi vorba,este la a doua fapta de genul asta,pe atunci aveam doar 2 copii,a luat o fetita si una a ramas la mine,dar atunci am trecut peste treaba asta am zis copii sa aibe amandoi parintii,dar nu pot continua in felul acesta toata viata!
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
Nu se poate parasi tara impreuna cu copilul in lipsa acordului celuilalt parinte. Cu atat mai mult trebuie sa instiintati politia despre intentia acesteia de a pleca din tara. Sau poate lasa copilul la parintii ei. Plangerea o depuneti la politia de care apartineti cu domiciliul.
Va Salut!Am fost la Politie,de servici era Agent Sef Capatana George,i-am explicat situatia si a spus ca nu pot face plangere penala de rapire deoarece copilul a plecat cu mama naturala...chiar nu pot face nimic sa imi gasesc copilul?daca este mama naturala poate dispare cu copilul fara sa pot face nimic?
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2017
Melore, utilizator

Alte discuții în legătură

Scoaterea unui minor din tara fara acordul unuia din parinti elena_81 elena_81 Buna ziua, Ce solutii legale are un tata in cazul in care mama copilului a iesit cu minorul din tara ,fara acordul său? Mentionez ca inainte de a pleca , ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Plangere - mama fugita de acasa cu copilul minor ramona_s ramona_s Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: mama a plecat de acasa cu un alt barbat, luand si copilul minor cu ea (plecata de ... (vezi toată discuția)