avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea unui minor din tara fara acordul unuia din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea unui minor din tara fara acordul unuia din parinti

Buna ziua,
Ce solutii legale are un tata in cazul in care mama copilului a iesit cu minorul din tara ,fara acordul său? Mentionez ca inainte de a pleca , parintii locuiau impreuna in concubinaj, mama avea domiciliul in casa tatalui, pana in momentul cand mama a parasit domiciliul si apoi tara, impreuna cu minorul . A fost deasemeni alertata politia de frontiera de intentiile mamei, dar se pare ca nu a contat , a reusit sa iasa din tara fara probleme ,nu au existat controale vamale. Intre parinti nu exista nici-o hotarare judecatoreasca de nici un fel.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena_81 , utilizator 17:05, 14 Septembrie 2016
Buna seara,
Daca acel copil nu a fost recunoscut de tata (la rubrica tata din certificatul de nastere este linie) atunci acesta nu are niciun drept.
Este posibil ca mama sa fi obtinut o sentinta judecatoreasca care sa tina loc de acord al tatalui si sa fi iesit legal din tara.
Tatal este trecut pe certificatul de nastere, copilul are numele de familia al tatalui, iar dupa conversatia ulterioara telefonica cu mama, ea recunoaste ca la vama nu au fost controale si a trecut fara probleme. Tatal isi doreste sa isi poata vedea copilul, ii teama ca nu il va mai vedea niciodata...
poate depune plangere penala pt rapire de minor.
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu cred ca se poate sa fi iesit din tara fara control.
Daca ar fi asa puteti da statul in judecata.

Stiti sigur ca nu se afla in tara?
Ce probe aveti?

Ca sa invocati rapirea internationala trebuie sa stiti sigur ca nu se mai afla in tara.

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Divergente in familie kristy31 kristy31 Mama doreste sa isi aduca copilul minor la scoala in Italia farà acordul tatalui . Dar avand imputernicire de al scoate din Romania. Ce consecinte ar avea. Ce ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copii CorinaCristinne CorinaCristinne Buna seara, se da urmatoarea situatie: sotie, cetatean roman, sotul, cetatean turc. Au locuit 2 ani impreuna in Turcia, in 2014 s-a nascut o fetita, care are ... (vezi toată discuția)