avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea unui minor din tara fara acordul unuia din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea unui minor din tara fara acordul unuia din parinti

Buna ziua,
Ce solutii legale are un tata in cazul in care mama copilului a iesit cu minorul din tara ,fara acordul său? Mentionez ca inainte de a pleca , parintii locuiau impreuna in concubinaj, mama avea domiciliul in casa tatalui, pana in momentul cand mama a parasit domiciliul si apoi tara, impreuna cu minorul . A fost deasemeni alertata politia de frontiera de intentiile mamei, dar se pare ca nu a contat , a reusit sa iasa din tara fara probleme ,nu au existat controale vamale. Intre parinti nu exista nici-o hotarare judecatoreasca de nici un fel.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena_81 , utilizator 17:05, 14 Septembrie 2016
Din pacate a iesit , se poate... Mai grav este ca a fost anuntata politia de frontiera cand se afla pe drum spre granita si ne-au asigurat ca daca nu e in regula , nu va trece granita ... Nu ne putem explica cum a trecut.....A mers cu autocarul cu o firma de transport , cand a ajuns in Spania a raspuns la telefon tatalui si i-a comunicat ca este acolo, a vorbit si nu vrea sa se mai intoarca. A fost deasemeni localizata si de Consulatul Romaniei din Almeria , este confirmat ca se afla acolo. A anuntat si la firma unde lucra in Romania ca nu mai vine la lucru , a postat si pe retelele de socializare cu poze unde se afla...
Tatal va depune plangere penala impotriva ei , nu isi doreste sa -i faca rau , dar vrea sa aiba posibilitatea sa isi vada copilul, sa stie ce face si cum e ,sa mentina relatia cu el ca tata.

Plangere penala se poate depune numai dacă a ieșit fraudulos din tara.

Pentru răpirea internațională trebuie sa urmați procedura dacă ați locuit împreună.Prin Ministerul Justiției trebuie actionat.Va dura însă destul de mult.
Dacă nu va descurcați singur legea va da dreptul sa apelați la avocat.
De fapt, oricat de rau imi pare sa spun asta, la trecerea frontierei nu se verifica consistent actele minorilor.
Eu am iesit in aceasta vara, impreuna cu sotu meu, cu trei copii din tara pe la Giurgiu: copilul meu (anterior casatoriei prezente), copilul lui (anterior casatoriei prezente) si copilul nostru.
Singurele acte pe care le-am prezentat au fost pasapoartele copiilor si buletinele noastre. Unul dintre copii poarta un alt nume de familie decat tot restul familiei - macar asta ar fi trebuit sa starneasca o curiozitate. Nimic.
Aveam la noi toate actele necesare, insa nu le-a cerut nimeni.
Cel mai mult ma intristeaza ca se pot intampla cazuri mai grave , rapiri de copii sau trafic de persoane ,parasesc tara fara nici o problema.. E trist ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Divergente in familie kristy31 kristy31 Mama doreste sa isi aduca copilul minor la scoala in Italia farà acordul tatalui . Dar avand imputernicire de al scoate din Romania. Ce consecinte ar avea. Ce ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copii CorinaCristinne CorinaCristinne Buna seara, se da urmatoarea situatie: sotie, cetatean roman, sotul, cetatean turc. Au locuit 2 ani impreuna in Turcia, in 2014 s-a nascut o fetita, care are ... (vezi toată discuția)