avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate dixi62

Activitate dixi62

Discuție Partaj amiabil
Sant divortat si de 10 ani recasatorit.M-am decis sa fac PARTAJUL.Santem proprietarii unui apartament de 3 camere.M-am inteles cu fosta sotie sa vindem.Se poate face vanzarea numai prin NOTARIAT?Cu multumiri.
Buna seara,pe scara blocului unde locuiesc s-a facut o curatenie generala.La parter s-a pus faianta si gresie si s-a zugravit fara acordul locatarilor.Apoi s-a venit la fiecare apartament cu un tabel pentru acordul zugravirii intregii scari cu promisiunea ca nu ne va costa nimic,banii necesari luandu-se din penalizarile restantierilor.Dupa ce s-a terminat de zugravit am fost anuntati oficial ca avem de plata suma de 11722 lei introdusa in listele de intretinere in 4 rate.Mentionez ca numai manopera la parter a costat 2999,92 lei.Intrebare,ce putem face in situatia in care am fost pusi in fata faptului implinit si mintiti.Va multumesc.
Discuție Pensionare
E adevarat ca 3 ani de pensie pe caz de boala de gradul 2 echivaleaza cu 1 an de vechime?Daca da se adauga la vechime in momentul in care implinesc 60 de ani?Va multumesc.
Răspuns la discuția Pensionare definitiva
23 IAN 1955
Am 57 de ani,sant pensionata pe caz de boala gradul 2 din anul 1999.Am o vechime de 28 de ani in campul muncii.Pot fi pensionata definitiv?Va multumesc.
Sant divortat de 7 ani,am impreuna cu fosta sotie un apartament de 3 camere.Am 2 copii majori(26,28ani)care locuiesc impreuna cu ea.Nu am facut partaj.Eu nu mai locuiesc acolo din anul 2005.Cum as putea obtine partea mea tinand cont de faptul ca nici unul nu avem posibilitatea de a cumpara apartamentul si de a-i da celuilalt 50% din bani.Mentionez ca nu poate fi vorba de intelegere amiabila din cauza ei.Daca eu deschid actiune de partaj s-ar putea vinde apartamentul si fara acceptul ei?Vreau sa fac acest lucru deoarece ea nu are nici un venit din anul 2000 si a acumulat datorii la intretinere(5400ron),fiind actionata in instanta.Aceasi situatie este si la plata impozitului,neplatindu-l din anul 2005.Ma ingrijoreaza executarea silita. CU MULTUMIRI