avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate bbrosg

Activitate bbrosg

Răspuns la discuția casa de marcat pentru PFA
Buna seara,

cu riscul de a ma repeta si de a exaspera pe cei stiutori, doresc si eu o lamurire. Si asta deoarece la directia finantelor publice, am intrebat 3 inspectori si am primit 3 raspunsuri diferite si vreau sa fiu LEGAL.

Concret: detin un PFA, cod principal 6201 Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client), impozitare in baza norma de venit.

mentionez ca NU prestez servicii catre persoane fizice, lucrez doar cu contract cu alta firma , plata se face numai bancar.

Doresc sa stiu, daca se poate:
1. Am obligatia de a detine casa de marcat fiscala?
2. Ce fel de acte sunt obligat sa intocmesc / detin

Va rog frumos, daca imi raspunde cineva, doresc cu mymar de lege / articol. Ceva legal, sa pot printa si sa am "la dosar".

Va multumesc si toata stima pentru cei care isi mai gasesc timpul sa raspunda pe acest forum!
Buna ziua,

poate cineva sa ma ajute cu un raspuns?
Sunt interesat ce anume trebuie completat la denumirea angajatorului si la CUI in formularul de inscriere la un fond de pensii privat (pt pilonul II) incazul in care NU sunt angajat ci am contract cu casa de pensii, unde platesc lunar o anumita suma.

Sunt din Timisoara, azi dimineata am fost acolo sa intreb si am fost intampinat cu intrebarea "ce pilon II ? " si ca nu stie sa imi raspunda.

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția angajare programator
va multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua,

caut si eu raspunsul la doua intrebari si m-am gandit sa le postez, poate cineva ma va ajuta.

"Trecutul" meu ca si studii este : lic. de informatica (fara atestat) -> fac Medicina.
Vechime ca si programator (pe cartea de munca) -> 3 ani de zile.
In prezent sunt angajat ca si programator dar am inteles ca la cei care au incercat sa se angajeze ca si programatori acum nu au mai putut daca nu au avut o diploma/ atestat pe care sa scrie ceva legat de domeniul informaticii.

Acum 3 luni am urmat si absolvit un curs de "programare c++ " la ITC ELINF Timisoara, in urma caruia am obtinut o diploma recunoscute de MEC si Ministerul Muncii.

Prima mea intrebare este : Cand imi voi schimba locul actual de munca voi putea fi angajat tot ca programator?

A doua intrebare: Cu acest curs pot deveni PFA?

Daca nu, atunci studii postuniversitare de specializare in informatica ma pot ajuta in acest sens?

Va multumesc :)
Buna,
poate ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat.
Acum 2 luni mi-am schimbat locul de munca. Am fost de cateva ori la ITM cu decizia de incetare a contractului de munca pentru a-mi ridica carnetul de munca. Am avut si programare, data la care mi s-a spus ca ' este o mare problema, aveti doua carti de munca ' si ca acestea au fost ridicate de catre administratorul firmei de unde am plecat. Contactat telefonic, acesta mi-a confirmat faptul ca se afla in posesia celor doua carnete si ca dintr-o greseala au facut al doilea carnet. Si acum umbla prin audiente ca sa se anuleze al doilea carnet dar imi spune ca e mereu refuzat.
Ce trebuie sa fac pentru a se remedia situatia?
La angajare am dat o declaratie ca AM CARNET DE MUNCA , acesta aflandu-se in posesia ITM.

Multumesc.