avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet munca 2 exemplare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet munca 2 exemplare

Buna,
poate ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat.
Acum 2 luni mi-am schimbat locul de munca. Am fost de cateva ori la ITM cu decizia de incetare a contractului de munca pentru a-mi ridica carnetul de munca. Am avut si programare, data la care mi s-a spus ca ' este o mare problema, aveti doua carti de munca ' si ca acestea au fost ridicate de catre administratorul firmei de unde am plecat. Contactat telefonic, acesta mi-a confirmat faptul ca se afla in posesia celor doua carnete si ca dintr-o greseala au facut al doilea carnet. Si acum umbla prin audiente ca sa se anuleze al doilea carnet dar imi spune ca e mereu refuzat.
Ce trebuie sa fac pentru a se remedia situatia?
La angajare am dat o declaratie ca AM CARNET DE MUNCA , acesta aflandu-se in posesia ITM.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 00:57, 22 Decembrie 2006
Pai nu mai sta dupa angajator, mergi la ITM, te interesezi de orarul de audiente la Inspectorul Sef adjunct pe probleme de evidenta a muncii (relatii de munca), mergi in audienta, expui problema si vezi ce solutie ti se da. Daca, consideri cand iesi din audienta lasi la secretariat (registratura) o cerere in acest sens si pastrezi copia cu nr. de inregistrare.
Nu cred ca iti raspunde cineva ca nu se poate. Nu e asa complicat, se anuleaza ultimul carnet de munca (care probabil are numai o pozitie) si se trece acea pozitie in carnetul celalalt. Cheia problemei este sa mergi in audienta :D
poti sa depui o sesizare la ITM de care apartine firme la care ai lucrat si expui faptele .......este o solutie, in afara audientei.
Raspunsul la sesizari se da in 30 de zile deci s-ar putea sa dureze mai mult dar, cred ca totusi ai dreptate elis, carnetele de munca fiind la angajator (nu are importanta din a cui vina) cred ca mai repede le duce angajatorul la ITM dupa un control decat cu "vorba buna".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz restituire carnet de munca dupa 30.06.2011 Dan1024 Dan1024 Bună ziua, Am nevoie de carnetul de muncă de mai multă vreme, dar actualul angajator mi-a spus iniţial că ITM nu a restituit către firmă carnetele de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca angajat, cartea de munca in alt oras roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! Vrem sa angajam o persoana care are cartea de munca, inchisa de ultimul angajator, la ITM-ul dintr-un alt oras, iar angajatul nu are ... (vezi toată discuția)
Pierdere carte de munca de catre itm Gimman Gimman Buna ziua, Sunt angajator si pentru un salariat care si-a dat demisia am depus documentele inclusiv Cartea de munca la ITM. Cind persoana din firma care se ... (vezi toată discuția)