avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare contract de munca angajat, cartea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare contract de munca angajat, cartea de munca in alt oras

Buna ziua!

Vrem sa angajam o persoana care are cartea de munca, inchisa de ultimul angajator, la ITM-ul dintr-un alt oras, iar angajatul nu are posibilitatea sa mearga sa isi ridice cartea de munca de acolo. Cum putem face, ca sa inregistram totusi acest contract de munca la ITM-ul din orasul unde activam noi? Se poate trimite o cerere de catre noi, sau de catre angajat, ca sa ii fie trimisa cartea de munca la ITM in orasul nostru?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 8 Noiembrie 2010
Fostului angajator i se poate adresa o cerere pt.a-i trimite salariatului prin posta cu nota de inventar cartea de munca.Obligatia angajatorului este de a elibera cartea de munca dar si a angajatului de a o primi.Puteti inregistra CIM cu declaratia angajatului pe proprie raspundere ca are carte de munca,se afla la vechiul angajator si se obliga sa o aduca in termen de 30 zile.O predati la ITM ulterior cu proces verbal de predare-primire.
bun, angajatul imi spune ca are cartea de munca inchisa de catre ultimul angajator si se afla la ITM, practic are raporturile de munca inchise cu respectiva societate. Si in aceasta situatie ultimul angajator este obligat sa trimita cartea de munca sau procedam altfel?

multumesc!
Carnetul de munca se ridica de la ITM personal, nici o alta persoana fizica sau juridica nu poate ridica acest carnet de munca si cu atat mai putin poate fi obtinut printr-o cerere catre ITM-ul care detine carnetul.
Acest fapt implica deplasarea persoanei pentru ridicarea acestuia, o invoire ar fi un ajutor nemasurat pentru salariat in rezolvarea problemei.
Problema nu este de invoire, ci strict de timp, iar orasul este in celalalt colt al tarii, noi vrem sa ii facem cat mai repede contractul si sa il trimitem intr-o delegatie in strainatate...nu exista alte cai de rezolvare, mi se pare destul de primitiv faptul ca numai personal se poate ridica o carte de munca de la un ITM

multumesc!
Vi s-a indecat deja ca depunerea CIM la ITM nu este strict legata de carnetul de munca, acesta poate fi depus ulterior. Cu CIM depuneti o declaratie a salariatului ca acest carnet de munca este la vechiul angajator pentru inchidere si va fi depus in termen de 30 zile. Apoi depuneti acest carnet dupa sosirea lui din delegatie.
Nu este nimic primitiv in faptul ca doar personal se poate ridica carnetul, asa prevede legislatia, si in Romania asa este cel mai sigur, inlatura abuzurile angajatorilor cu privire la retinerea carnetului de munca.

Alte discuții în legătură

Retinere carte de munca csabi40 csabi40 an data de 07092007 am dat declaratie de ancetarea munci la itm maramures de la firma sc rinvio com srl prin neplata salariala si ancercarea de a ma scoate cu ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca beatedy beatedy Buna ziua, Am o intrebare in ceea ce priveste eliberarea cartii de munca. Am fost angajata la o firma, iar in 1 februarie a fost ultima mea zi la ei ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi unde este legal sa se trimita carnetele de munca ale angajatilor? firma si-a inchis punctul de lucru la Oradea iar sediul este la Pitesti. (vezi toată discuția)