avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz restituire carnet de munca dupa 30.06.2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz restituire carnet de munca dupa 30.06.2011

Bună ziua,

Am nevoie de carnetul de muncă de mai multă vreme, dar actualul angajator mi-a spus iniţial că ITM nu a restituit către firmă carnetele de muncă. Situaţia a persistat şi după data de 30.06.2011, motiv pentru care am mers direct la ITM (cu împuternicire de la firmă) să solicit restituirea propriului carnet de muncă. ITM a constatat că trebuie efectuate anumite modificări în acesta şi, ulterior, în alte carnete de muncă aflate într-o situaţie similară, motiv pentru care am fost sfătuit să aştept o perioadă de timp nedefinită pînă la rezolvarea problemei la toate carnetele de muncă.
Problema este că am nevoie urgentă de carnetul de muncă, iar firma refuză categoric chiar şi „împrumutul” acestuia pentru cîteva ore din cursul aceleiaşi zile motivînd că se teme că aş putea să-l pierd.

Cum pot să intru în posesia carnetului meu de muncă, fie şi pentru cîteva ore?

Cu mulţumiri,
Dan1024
Cel mai recent răspuns: Dan1024 , utilizator 20:39, 26 Iulie 2011
Depuneti o sesizare la ITM prin care solicitati eliberarea carnetului de munca sau intrati in audienta la inspectorul sef sau inspectorul sef adjunct pe relatii de munca.

P.S.
Despre ce ITM este vorba?
Multumesc atît pentru răspuns, cît şi pentru promptitudinea acestuia!

Este vorba despre ITM Bucureşti.
:hm:
Solutia rezolvarii urgente a problemei dvs este sa intrati in audienta la conducerea institutiei , in care le expuneti situatia si ceea ce v-a spus acel inspector sau inspectoare la acre ati fost.

Ar mai fi o solutie sa incercati sa luati legatura cu Sefa Biroului Sectorului din care face parte inspectorul/inspectoarea respectiva, dar .. no comment.

Audiente:
Inspector Sef:
- in fiecare joi intre orele 14.00 - 16.00
- pentru inscrieri - tel/fax 331.76.14

Inspector Sef adjunct relatii de munca:
- in fiecare miercuri intre orele 14.00 - 16.00
- pentru inscrieri - tel/fax 331.76.14
Mulţumesc din nou pentru răspuns şi pentru promptitudine!

Mă voi înscrie din nou în audienţă la domnul inspector-şef adjunct Niţu Marian.

Cu mulţumiri,
Dan Enache

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate cristiano755 cristiano755 am nascut de 3 luni ..aam facut cerere de acordare a salariului mediu pe unitate la farmacia unde am lucrat iar acestea nu-mi dau nici un raspuns...ce pot sa ... (vezi toată discuția)
Contestarea accesoriilor itm letitiastancu letitiastancu buna ziua, am si eu o nelamurire Am depus in luna iunie 2011 la ITM BUCURESTI , doua contestatii cu privire la accesoriile generate in fisele a doua ... (vezi toată discuția)
Carnet munca 2 exemplare bbrosg bbrosg Buna, poate ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat. Acum 2 luni mi-am schimbat locul de munca. Am fost de cateva ori la ITM cu decizia de incetare a ... (vezi toată discuția)