avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate

am nascut de 3 luni ..aam facut cerere de acordare a salariului mediu pe unitate la farmacia unde am lucrat iar acestea nu-mi dau nici un raspuns...ce pot sa fac ..? unde pot sa-i reclam?este legal acest salariu mediu? angajatorul este obligat sa-l acorde/? va multumesc..










Cel mai recent răspuns: cristiano755 , utilizator 12:59, 16 Septembrie 2010
adresati-va cu o sesizare ITM-ului.
Potrivit CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL PE ANII 2007-2010, Incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata, inregistrat, la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr. 2895/29.11.2006, ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
a) in cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin doua salarii medii lunare pe unitate;
b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 3 salarii medii pe unitate;
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil;daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
d) un salariu mediu pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului.

Intr-adevar angajatorul este obligat sa acorde acest salariu mediu, dar de cele mai multe ori angajatorii se fac ca ploua. Societatea este obligata sa va raspunda in termen de 30 de zile de la data depunerii cererii. In cazul in care nu primiti nici un raspuns faceti o sesizare catre ITM.

O zi buna

Angela
la itm la ce compartiment trebuie sa fac reclamatia?
Puteti depune reclamatia si on line in baza liberului acces la informaţiile de interes public conform Legii nr.544/2001. ;)Nu trebuie sa va deplasati dumneavoastra personal mai ales ca aveti un pui de om acasa. Daca sunteti din Bucuresti: itmbucuresti@itmbucuresti.ro sau mai puteti trimite reclamatia si prin fax:
Inspector Sef:
in fiecare joi intre orele 14.00 - 16.00, tel/fax 331.76.14

Inspector Sef adjunct relatii de munca:
in fiecare miercuri intre orele 14.00 - 16.00, tel/fax 331.76.14

Daca nu sunteti din Bucuresti adresati-va Inspectoratului Teritorial de Munca de care aparatineti.

O zi buna

Angela

PS: Sa va traiasca puiutu mare, sanatos si voinic=D>
multumesc mult Angela....am uitat sa-ti spun soc .unde am lucrat eu nu are 21 de angajati.iar patronul spunea ceva ca el nu este afiliat la nici o confederatie sindicala...poti sa ma lamuresti??:(.in cazul asta mai beneficiez de acest salariu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil anca dumitru anca dumitru Buna ziua, angajatorul meu refuza acordarea unui salariu mediu pe unitate cu ocazia nasterii, pe motiv ca este fundatie non profit (\"traieste din ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru nastere conform contractului de munca unic la nivel national 2005-2006 Cris Rusu Cris Rusu Buna ziua. Desi sunt un membru nou inregistrat, caut de mult o solutie la problema mea si un mic ajutor, daca se poate... Pe 28 ianuarie 2006 am nascut o ... (vezi toată discuția)
Refuz restituire carnet de munca dupa 30.06.2011 Dan1024 Dan1024 Bună ziua, Am nevoie de carnetul de muncă de mai multă vreme, dar actualul angajator mi-a spus iniţial că ITM nu a restituit către firmă carnetele de ... (vezi toată discuția)