Multumesc frumos pentru raspuns.
Cateva neclaritati: Ati spus ca : "2. Trebuie sa te adresezi in primul rand unui notar, care trebuie sa aiba jurisdictie in localitatea unde sunt imobilele. Dar inainte de asta ar fi bine sa discuti cu toti mostenitorii, cam ce pretentii au. Ca daca ei sunt de acord cu propunera facuta de impartire a mostenirii, mergeti direct la notar, deoarece instanta nu va respinge actiunea si ramaneti si cu taxa de timbru judiciar platita, ca apoi sa o platiti si la notar."
Nu cumva acel "nu" e in plus?
" fratele tau care gospodareste terenul de 30 de ani poate obtine acel teren prin uzucapiune. " Adica s-ar putea si asa?
Multumesc inca o data!
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cateva neclaritati: Ati spus ca : "2. Trebuie sa te adresezi in primul rand unui notar, care trebuie sa aiba jurisdictie in localitatea unde sunt imobilele. Dar inainte de asta ar fi bine sa discuti cu toti mostenitorii, cam ce pretentii au. Ca daca ei sunt de acord cu propunera facuta de impartire a mostenirii, mergeti direct la notar, deoarece instanta nu va respinge actiunea si ramaneti si cu taxa de timbru judiciar platita, ca apoi sa o platiti si la notar."
Nu cumva acel "nu" e in plus?
" fratele tau care gospodareste terenul de 30 de ani poate obtine acel teren prin uzucapiune. " Adica s-ar putea si asa?
Multumesc inca o data!
Am un titlu de proprietate cu 4 beneficiari in urma decesului tatalui nostru, mai exact eu si cu 3 frati (din care 2 decedati). In titlu este un teren cu casa batraneasca de cca 1500 mp, si mai multe terenuri agricole care in total insumeaza cca 2 ha.
As vrea sa construiesc o casa pe terenul cu vechea casa batraneasca, si pt asta am vorbit cu fratele care mai traieste, este total de acord, insa ceilalti 2 frati decedati au fiecare cate 4 copii, si nu stiu cum sa procedez. Din ce am mai citit pe aici ar fi mai usor prin actiune in instanta, si , se pare, si mai ieftin. As avea cateva intrebari:
1) terenurile din titlu sint intr-o localitate de linga orasul Roman, iar eu locuiesc la distanta ceva mai mare, in Piatra Neamt. Trebuie sa depun actiunea la Roman sau o pot face la Piatra Neamt?
2)Imi trebuie avocat sau ma pot descurca singur?
3)In instanta vor fi probleme? adica in sensul sa nu-mi dea cei 1500 mp cu casa batraneasca doar mie? Repet, fratele in viata e de acord, insa nu stiu daca ar aparea pretentii la cei 8 copii ,ai celorlalti 2 frati ai mei decedati de pe titlul de proprietate. Oricum terenul si casa batraneasca stau nefolosite de 30 ani,( ce-i drept insa , terenul agricol din jurul casei e folosit de fratele in viata) , iar cei 8 copii nici macar nu cred ca stiu ca parintii lor decedati au titlu de proprietate acolo.
4) ce acte imi trebuiesc pt instanta, in afara titlului de proprietate?(cadastru, etc)
5) Cam cat ar fi costurile totale in instanta si cam cat ar dura (2 ha + 1500 mp)?
6) Daca mai am un titlu de proprietate si cer in instanta iesirea din indiviziune si pt acesta, costul cu cat creste?
7) Dupa ce instanta va dispune, cei 8 copii ai fratilor decedati impreuna cu noi 2 in viata, vom obtine sau vom putea face titluri de proprietate pt fiecare ce am primit? Sau doar eu care am cerut iesirea din indiviziune?
8) In primul caz de la intrebarea anterioara, vor contribui si cei 8 la cheltuielile cu instanta pe care le voi efectua eu? Ca la urma urmei si ei vor beneficia de ceva pamant si titlu de proprietate aferent la ce vor obtine.
Multumesc pt un eventual ajutor!
Nu inteleg, puteti fi va rog un pic mai explicit? Bunicii sint decedati, iar cei 3 din titlul de proprietate sint copiii lor,nu inteleg la ce succesiune va referiți.
Buna ziua, intru direct in subiect. Vreau sa cumpar terenul bunicilor si sa imi fac o casuta. Pe acel teren exista un titlu de proprietate in care figureaza tatal meu, o sora de-a lui si un frate decedat. Cum pot intra in posesia acelui teren? tatal meu si sora lui mi-l cedeaza (sau ma rog, mi-l vand), dar cum fac cu fratele lor decedat? Acesta are 4 copii, stabiliti fiecare in toate colturile tarii. Va multumesc
O proba care sa ateste faptul ca si eu am contribuit cu ceva pe parcursul concubinajului, si ca am si eu dreptul la bunurile din casa.(care de altfel majoritatea sint cumparate din banii mei, dar nu mai exista chitante)
Mai sint bunuri in casa care sint cumparate de mine si pt care exista chitante. Dar faptul ca la intretinere toate chitantele sint pe numele meu nu reprezinta o proba?
Mi se pare prea simplu si sec propozitia "Concubinajul nu este reglementat de lege"