am avut si eu rate printrun IFN si ramas fara servici nu am mai achitat ratele lunar, drept urmare s-a intocmit un dosar de executare silita, cererea de executare silita a fost incuviintata de judecatorie, suma fiind de 2900.
dosarul de executare a fost trimis la bancile unde aveam carduri, in momentul angajarii, proprirea si-a inceput cursul firesc.
Este normal ca dupa 6 luni sa imi vina acasa un nou dosar executional tot de la aceeasi IFN tot pentru aceelasi debit neachitat dar cu un alt executor, proprirea derulandu-se normal, luna de luna. Azi de la banca am aflat ca suma poprita este de 3400 desi in primul dosar era 2900!!!
buna ziua,
in urma unui transport de marfa facut de George srl pentru Mihai srl, marfa a ajuns la destinatie deteriorata, acum Mihai srl doreste recuperarea prejudiciului cauzat de George srl, cum poate face asta:
- da in judecata firma George srl
- da in judecata administratorul fiermei Geroge srl
Mihai srl prefera sa deschida un proces pe persoana fizica.
intrebarea mea este: se poate asa ceva? nu ar trebui ca George srl sa fie dat in judecata?
multumesc!
carnetul de munca l-am primit, inchis cu 55b, cei de la itm nu mi-au rezolvat problema, inca nu mi-am primit salariul, m-as adresa instantei dar nu stiu cum ar trebui formulata plangerea (nu am mai facut asa ceva).
am depus o sesizare la ITM iar cei de acolo mi`au spus ca dureaza 30 de zile pana primesc un raspuns, legal vorbind cu posibilitate de prelungire inca 15 zile, acum astept, va multumesc pentru indrumare!!!
eu sunt dispus sa raspund pentru ce am facut atata timp cat am lucrat, de acest venit atarna plata unor rate, probabil si comisioane de plata intarziata.. nu este vina mea.. prin ITM cred ca dureaza.
Buna ziua,
ma adresez cu urmatoarea problema:
Am lucrat ca si casier intr-o firma de retail, nu am avut probleme, si am decis sa plec cu acordul ambelor parti la zi in 31.10.2009, salariul aferent lunii 10.2009 trebuia virat in data se 15.11.09 fapt ce nu s-a intamplat, motivand ca au gasit ceva probleme la facturi din luna sept. Este legal cum s-a procedat, nu am fost instiintat, nu stiu nimic de acele probleme, ce pot sa fac?
in data de 10.06 am primit o notificare prin care imi cere sa platesc suma de 9000 de lei "reprezentand contravaloarea facturilor neachitate de catre clientii societatii comerciale cu care dvs ati incheiat contracte de vanzare cumparare in numele sc".... + 27000 lei penalitati intarziere, si am termen pana in 14.06.2009, ipoteca este pe valoare de 15000 lei
Cu aceste societati eu nu am incheiat nici un contract de vanzare cumparare iar in cei 9000 sunt facturi care au fost emise dupa ce eu am plecat din firma si nici nu am semnat nimic din care sa rezulte ca eu am preluat un numar de xx magazine, ce vreau sa spun: cum se poate demonstra ca eu am luat comenzi de la acele locatii? oricine putea sa faca comanda pe acele locatii, comenzile se puteau face si telefonic.