avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ridicare ipoteca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ridicare ipoteca

Buna ziua,
din pacate am o problema cu fostul angajator, am lucrat ca si agent comercial si la angajare mi-a fost solicitata o garantie de 15000 lei sau ipoteca, neavand banii am pus ipoteca pe apartament la valoare de 15000, dupa 3 luni mi-am dat demisia, am stat in preaviz 14 zile, am predat tot ce am avut nu au fost probleme cu masina sau cu alte instrumente de lucru, stiam ca dureaza pana se va incasa toate facturile emise pana la data demisiei si abia apoi se va ridica ipoteca si am avut firme care s-au inchis si nu mai sunt de gasit administratori. Ei nu pot sa imi ridice ipoteca pe motiv ca inca sunt probleme pe ruta, firma are avocati are si firma de recuperare, ce pot sa fac eu.. cand am plecat nu erau probleme. Acum nu pot sa fac un credit ipotecar pentru ca banca nu imi accepta ipoteca de rang 2. Firma nu se grabeste sa ii de-a in judecata si mi-a zis sa achit eu datoriile urmand ca eu sa alerg cu chitantele sa caut vechii administratori sa imi plateasca.
Ce pot sa fac.. este legal.?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:09, 30 Septembrie 2009
Buna ziua.Cu siguranta cu ocazia infiintarii ipotecii intre dvs. si fostul angajator s-a incheiat o intelegere cu privire la aceasta.In opinia mea ar fi bine cu toate aceste documente sa contactati un avocat care sa va indrume cu pasii pe care ii aveti de urmat.
nu s-a semnat nimic, intelegere verbala (sa nu fug cu masina sau cu banii, sa nu aduc prejudicii firmei) iar daca era specificat in contractul de munca nu stiu, eu nu am primit nici un exemplar.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
calatoreste, utilizator
Pentru ce s-a pus ipoteca? In garantarea carei obligatii a dumneavoastra?
Chemati in judecata angajatorul pentru constatarea inexistentei culpei dvs. pentru creanta despre care vorbiti iar instanta pe cale de consecinta sa dispuna radierea ipotecii.
Incercati initial cu o solicitare scrisa , angajatorul sa va elibereze o adeverinta din care sa reiasa ca nu aveti datorii, ca sa puteti radia ipoteca.In lipsa unui rspuns sau a unui raspuns negativ, actionatii in instanta.Eventual la Tribunal, fiind un litigiu de munca.

Av. Cermak
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
in vederea garantarii eventualelor prejudicii cauzate din culpa angajatului in calitate de agent comercial

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri ce sanse are o sotie care aterminat deja procesul cu sotul(casatorie de 25 ani,2 copii majori)sa castige apelul pt un imobil care esti in garantie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Retinere garantii altor salariati decat gestionarii brendissima brendissima In conditiile art. 10 din legea 22/1969, pot retine unor salariati precum agentii de vanzari si altii care gestioneaza bani garantii materiale, la fel ca ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat tumi tumi dupa divortul pronuntat,in care apartamentul a ramas pe numele meu,acesta fiind luat impreuna cu sotia,aceasta renuntand la dreptul ei printro intelegere ... (vezi toată discuția)