avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspunderea solidara inainte de faliment?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspunderea solidara inainte de faliment?

as vrea sa ma ajute si pe mine cineva. pot finantele sa atraga raspunderea solidara administratorului inainte ca firma sa intre in faliment? si mai ales la un an dupa ce a fost cesionata?
Cel mai recent răspuns: sheba , utilizator 12:13, 28 Aprilie 2009
momentul cesionarii nu conteaza, cand se invoca raspunderea administratorului ea se poate face in "secunda 2" dupa cesionare.
daca ati declarat falimentul, nu.
1. nu are legatura caliatatea de actionar sau asociat intr-o firma cu calitatea de administrator. Inteleg ca ati cesionat partile sociale pe care le-ati detinut in societate si cu aceeasi ocazie ati renuntat si la calitatea de administrator !
2. Raspunderea administratorului conform Legii 31/1990 : " Art. 155. - (1) Acţiunea în răspundere contra fondatorilor, administratorilor, directorilor, respectiv a membrilor directoratului şi consiliului de supraveghere, precum şi a cenzorilor sau auditorilor financiari, pentru daune cauzate societăţii de aceştia prin încălcarea îndatoririlor lor faţă de societate, aparţine adunării generale, care va decide cu majoritatea prevăzută la art. 112. "
3. Alta este problema daca societatea intra in faliment .
Administratorul raspunde pentru perioada in care si-a exercitat mandatul
Daca fostul administrator a fost descarcat de gestiune si s-au semnat de catre AGA situatiile financiare, fostul administrator nu mai poate fi tras la raspundere.
Dar 99 % din patroni nu stiu sa faca aceste documente.
Majoritatea cred ca actul aditional este suficient.
Nu e suficient

Alberto Kurtyan
cum poate fi descarcat de gestiune fostul administrator?
sau ce documente trebuie facute?
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
sheba, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu o firma vanduta ulterior juann juann Va salut ! Ridic o problema de drept comercial , cred. Firma X (furnizor) a incheiat cu firma Y (beneficiar)un contract comercial , firme Y depunand un BO ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand o firma cu datorii valy75 valy75 vreau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa predarea activului si pasivului societatii, daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai put ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca devi actionar si administrator la o sc cu datorii? justme8 justme8 in cazul in care o prs intra ca actionar cu 50 % si administrator (vor fi astfel 2 actionari si 2 admin.)intr-o societate care a acumulat in trecut datorii ... (vezi toată discuția)