Buna ziua. Am un pfa comert ambulant din 2011 as dori sa-mi maresc stocul de marfa cu o suma de bani ce o am disponibila . Intrebarea este:pot cumpara marfa de acesti bani cu acte bineinteles daca nu am vanzare efectuata de aceasta suma?Mentionez ca am primit aceasta suma de la o ruda si daca trebuie sa am o dovada pentru banii primiti . V a multumesc
Buna ziua,
Daca vreti sa-mi raspundeti : Valoarea pensiei este influientata de statutul pe care il ai la iesirea la pensie (in activitate sau fara activitate) ?
buna seara va rog sa-mi spune-ti cum trebuie sa procedez in situatia urmatoare: am o societate comerciala care se afla in dizolvare din oct 2011 pentru motive statutare nu am datorii sau bunuri materiale pe ea nu sunt platitor tva. as dori sa transfer stocul de marfa (comert amb) pe un pfa pentru a continua activitatea.am casa de marcat fiscalizata ptr pfa. ce acte trebuie sa fac pentru a transfera marfa? va multumesc dizolvarea societatii cat timp poate sa dureze?
Multumesc mult ptr raspuns d-ul Carp M. nu m-am documentat pana acum dar momentan apelez la serv. dvs.
- anii de grupa sunt 100%
- ani vechime sunt 36 si ceva luni fara armata si fara facultate
- dar se poate iesi la pensie anticipat (la 60 ani) dupa care normal la (60 - 5 ) = 61 ani......acea penalizare de 9 % disparand la recalculare ( adica la 61 ani ) ?
cu scuzele de rigoare.....poate e o intrebare aiurea asta , cu alta ocazie o sa-mi fac lectiilele cum trebuie.
buna seara va rog sa-mi dati un raspuns. sunt nascut in noiem 1953 am vechime 36 ani din care grupa 18 ani si 9 luni am studii superioare. daca ies la pensie anticipat la implinirea varstei de 60 ani,mai beneficiez de reducerea varstei standard de pensionare respectiv anii lucrati in grupa a II ?