Buna ziua, am o ruda f apropiata care in perioada 1978 - 1982 a lucrat la o intreprindere numita M.A.I.A. - D.I.F.C.A.,Intreprinderea de Instalatii si Montaj Bucuresti, parte a fostului trust TIMB de la vremea respectiva, care se ocupa cu construirea de statii de pompare pentru sistemele de irigatii, date luate de pe Cartea de Munca, si doreste o adeverinta precum ca a lucrat in grupa II-a de munca deoarece acest lucru nu este notat pe Cartea de Munca.
Cum aceasta Intreprindere nu mai exista, in urma cautarilor am fost directionata de catre Arhivele Nationale care nu a reusit sa ne indrume in nici-un fel. Va solicit pe aceasta cale sa-mi recomandati cui sa ma adresez si eventual sa-mi comunicati, daca aveti cunostinta, numele societatii si datele de contact pentru a obtine aceasta adeverinta de care are nevoie pentru pensionare.
In speranta ca voi primi un raspuns cat mai satisfacator, Va Multumesc Anticipat!
Sa inteleg ca pentru a rezilia contractul de inchiriere nu este nevoie de semnatura ei si in concluzie ma pot radia din evidentele fiscale cu acest venit?
Buna Ziua,
Doresc sa reziliez un contract de inchiriere unde proprietari sunt eu si fosta sotie de care sunt deja divortat si in proces de partaj, aceasta nu doreste pe motiv ca la contract exista o clauza prin care trebuia sa fim somati cu 60 de zile anterior, eu insa am decis sa reziliez contractul intrucat este o pierdere de timp sa incerc sa mai storc inca 1500 de euro adica 750 de euro de persoana, in conditiile in care acestia nu mai au vanzari si doresc oricum sa plece din spatiul comercial pentru a nu avea cheltuieli si mai mari si consider ca este mai indicat sa ma ocup de gasirea altui chirias. Somatia ne-a fost inmanata in data de 15 ian, luna ian este deja achitata, si ambii proprietari in prima faza am fost de acord cu rezilierea contractului incepand cu 01 febr apoi fosta sotie nu a mai dorit sa semneze actul aditional prin care se doreste rezilierea contractului de inchiriere invocand clauza de care am scris anterior. Actul aditional de reziliere doresc sa-l inregistrez la fisc pentru a ma radia din evidentele lor cu venitul aferent si tinand cont ca este nesemnat de catre coproprietar doresc sa stiu ce sanse sunt ca acestia sa-l inregistreze si implicit sa ma radieze. Mentionez ca anterior m-am informat la ghiseul institutiei iar discutia a fost pozitiva, ramanand sa depun documentele.
Atunci spuneti-mi va rog adresa unde se mai afla aceasta intreprindere sau macar cateva detalii legate de locatie, si bineanteles cand ati fost Dv cu aproximatie. Multumesc!
O cunostinta apropiata isi strange actele pentru pensionare, are nevoie de o adeverinta din care sa rezulte ca a lucrat in grupa II-a de munca in perioada 1978-1982 la M.A.I.A. - D.I.F.C.A. Intreprinderea de Instalatii si Montaj Bucuresti pe care nu o pot gasi pe internet. Va solicit sa-mi comunicati daca mai exista sau daca alta societate a preluat baza dedate si unde pot fi gasite, adresa, email sau nr de telefon. Multumesc anticipat!
Suntem div din oct 2012 si avem pe rol partajul. Insa fosta .... mi-a fac plangere pentru ca i-as fi furat o cantitate destul de mare de bijuterii de ag, bineanteles nefondata si fara probe intrucat noi pe parcursul casatoriei nu am cumparat aceasta cantitate, mai mult nici nu ii placea acest metal ci numai au alb.....
A parasit domiciliul fara sa ma anunte iar in acel moment si-a luat bunuri personale constand in imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, parfumuri si farduri, pe langa acestea a mai luat atat bunuri comune constand in lenjerii, mixer bucatarie, pilote si un lantisor de aur care imi apartinea......
Atunci la ce articol din CP intra acest tip de furt, exact despre asta e vorba, s-au luat lucruri din casa fara consimtamantul celuilalt? Multumesc!
Bineanteles ce se intampla daca s-a produs inainte de desfacerea casatoriei sau dupa?
Ce riscuri civile sau penale pot interveni in situatia in care se folosesc bunuri comune, dobandite in timpul casatoriei, numai de catre una dintre parti, pana in momentul in care a intervenit divortul si dupa divort! Multumesc