avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract inchiriere!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract inchiriere!

Buna Ziua,
Doresc sa reziliez un contract de inchiriere unde proprietari sunt eu si fosta sotie de care sunt deja divortat si in proces de partaj, aceasta nu doreste pe motiv ca la contract exista o clauza prin care trebuia sa fim somati cu 60 de zile anterior, eu insa am decis sa reziliez contractul intrucat este o pierdere de timp sa incerc sa mai storc inca 1500 de euro adica 750 de euro de persoana, in conditiile in care acestia nu mai au vanzari si doresc oricum sa plece din spatiul comercial pentru a nu avea cheltuieli si mai mari si consider ca este mai indicat sa ma ocup de gasirea altui chirias. Somatia ne-a fost inmanata in data de 15 ian, luna ian este deja achitata, si ambii proprietari in prima faza am fost de acord cu rezilierea contractului incepand cu 01 febr apoi fosta sotie nu a mai dorit sa semneze actul aditional prin care se doreste rezilierea contractului de inchiriere invocand clauza de care am scris anterior. Actul aditional de reziliere doresc sa-l inregistrez la fisc pentru a ma radia din evidentele lor cu venitul aferent si tinand cont ca este nesemnat de catre coproprietar doresc sa stiu ce sanse sunt ca acestia sa-l inregistreze si implicit sa ma radieze. Mentionez ca anterior m-am informat la ghiseul institutiei iar discutia a fost pozitiva, ramanand sa depun documentele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
zamatei, utilizator
Inchirierea este un act de administrare si nu se cere semnatura ambilor soti.
Sa inteleg ca pentru a rezilia contractul de inchiriere nu este nevoie de semnatura ei si in concluzie ma pot radia din evidentele fiscale cu acest venit?
Strict civil nu cred ca este necesara semnatura ambilor soti pe un Act de Incetare a Contractului de Inchiriere intrucat actioneaza mandatul tacit al celuilalt sot pentru actele de conservare si administrare. S-ar putea sa intampinati probleme la Administratia Financiara pt. ca functionarii sunt in general foarte formalisti.
Drepturile soţilor asupra locuinţei închiriate
(1) În cazul în care locuinţa este deţinută în temeiul unui contract de închiriere, fiecare soţ are un drept locativ propriu, chiar dacă numai unul dintre ei este titularul contractului ori contractul este încheiat înainte de căsătorie.

(2) Dispoziţiile art. 322 sunt aplicabile în mod corespunzător.

(3) În caz de deces al unuia dintre soţi, soţul supravieţuitor continuă exercitarea dreptului său locativ, dacă nu renunţă în mod expres la acesta, în termenul prevăzut la art. 1.834.


E necesar acordul de vointa al fostei sotii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere monica_paus monica_paus O chestiune cu raspuns greu: eu si sotul meu - cu care sunt in divort - am incheiat un contract de inchiriere (eu si el in calitate de proprietari) cu un SRL ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere nickelman200 nickelman200 am probleme cu contractul de inchiriere.proprietara doreste sa rezilieze contractul unilateral inainte de termen (3.5ani)fara motiv cu toate ca in 6 ani nu am ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu trei probleme: 1. Sunt asociat la o societate comerciala si am inchiriat ACUM 1 AN pe firma un sediu cu contract de ... (vezi toată discuția)