avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate alexandraoana

Activitate alexandraoana

Răspuns la discuția Cheltuieli de executare silită
Multumesc. Persoana a sunat creditorul care a spus ca suma ramasa de plata este 611 eur si executorul judecatoresc care a spus ca suma ramasa de plata este de 1.512 eur. Ce reprezinta diferenta dintre aceste 2 sume? Cheltuieli de executare silită? Din 11.2013 pana in prezent,executorul nu a recuperat cheltuielile de executare din poprirea lunara? Plus ca,intr-o convorbire telefonică in anul 2018, executorul a spus ca si-a recuperat cheltuielile de executare pana in 12.2017.
Deci,ce ar putea reprezenta diferența dintre cele 2 sume?
Daca persoana are adresa de la creditor in care scrie că soldul este 611 eur, este bine sa meargă cu aceasta hartie la executor? Ar putea executorul sa spuna ca mai are el de recuperat cheltuieli de executare silită??
Multumesc!
Răspuns la discuția Cheltuieli de executare silită
Stie cineva sa imi raspunda? Multumesc!
Buna ziua, imi puteti spune cum isi recupereaza executorul judecatoresc cheltuielile de executare? Este reglementat acest aspect in legislatie? Daca poprirea a fost infiintata in 11.2013 pe salariu si se va termina in 04.2019 (conform calculelor creditorului si ale debitorului), executorul si-a recuperat cheltuiala? Multumesc!
Răspuns la discuția calcul poprire
Se poate sa ma ajutati cu un raspuns? Sau trebuia sa deschid discutia la alt capitol? Multumesc!
Discuție calcul poprire
Buna ziua. Cum se calculeaza suma de plata in cazul unei popriri in valuta, de exemplu poprirea este pentru suma de 2.000 EUR si 3.000 LEI cheltuieli de executare.
Tertul poprit retine, lunar, 1/3 din salariul net (in lei).
Tertul poprit trebuie sa calculeze, lunar, echivalentul in EUR a 1/3 din salariul net de la data platii, pentru a sti cand se termina de platit cei 2.000 EUR?Multumesc!
Discuție calcul poprire
Buna ziua. Cum se calculeaza suma de plata in cazul unei popriri in valuta, de exemplu poprirea este pentru suma de 2.000 EUR si 3.000 LEI cheltuieli de executare.
Tertul poprit retine, lunar, 1/3 din salariul net (in lei).
Tertul poprit trebuie sa calculeze, lunar, echivalentul in EUR a 1/3 din salariul net de la data platii, pentru a sti cand se termina de platit cei 2.000 EUR?Multumesc!
Buna seara. Am de plătit diferente salariale pentru perioada 04.2015-07.2016, diferente actualizate cu rata inflației si apoi acordarea dobânzii legale. Este corect cum fac si anume:
1 recalculez salariul brut pentru fiecare luna in parte
2 la suma brută recalculata aplic rata inflatiei
3 la brutul de la pct 2 rețin contribuții si impozit si ajung la net
4 in acest interval, pentru persoanele care au beneficiat de concediu medical, recalculez medicalul prin luarea in calcul a salariului recalculat la pct 2
5 pentru fiecare luna in parte, pentru fiecare salariat stabilesc diferenta dintre salariul acordat si salariul recalculat, diferenta dintre contributiile plătite si contributiile recalculate, diferenta dintre impozitul plătit si impozitul recalculat
6 in mod similar stabilesc si diferențele de plătit pentru contributiile angajatorului
IN CAZUL IN CARE SUMELE SE PLATESC INTR-O SINGURA TRANSA
7 plătesc diferențele
8 depun d112 rectificativa pentru fiecare luna in parte cu salariile recalculate
In cazul in care diferentele se plătesc in 5 transe, conform actelor normative specifice institutiilor publice:
7 in primul an plătesc 5% din diferențele astfel stabilite
8 in al doilea an........in al cincilea an trebuie sa recalculez iar diferențele, având in vedere faptul ca rata inflației se calculează la data plății efective
9 depun d112 rectificativa in al 5-lea an, dupa ce se platesc integral sumele
Este corect modul de calcul de la inceput pana la sfarsit?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Buna ziua. Doresc sa ma lamuriti intr-o problema:
Pentru un salariat exista la angajator o poprire de, sa zicem, 10.000 eur + 5.000 lei cheltuieli de executare.
Salariatului respectiv i-am retinut, lunar, 1/3 din salariu (lei).
Intrebarea este de unde stiu cat trebuie sa ii mai retin salariatului respectiv, avand in vedere faptul ca poprirea este si in eur si in lei? Ce trebuie sa consider ca am platit mai intai pt el, cei 5.000 lei cheltuieli executare sau cei 10.000 eur? Ce articol din lege ar trebui sa citesc?
Multumesc!
Buna ziua.
Conform Legii nr. 98/2016, pentru ce perioada se incheie contractul de achizitie publica?
Inainte, conform OUG nr. 34/2006, contractul se incheia pana la 31 decembrie a.c., cu drept de prelungire pana la 30 aprilie a anului urmator.
Multumesc!
Răspuns la discuția Procent achizitii prin SEAP
Multumesc. Citisem art. mentionate de dvs. mai sus, dar ma gandeam sa nu mai fie si altceva mentionat in alte locuri si sa imi fi scapat.
Multumesc mult!