avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cheltuieli de executare silită
Discuție deschisă în Executare silită

Cheltuieli de executare silită

Buna ziua, imi puteti spune cum isi recupereaza executorul judecatoresc cheltuielile de executare? Este reglementat acest aspect in legislatie? Daca poprirea a fost infiintata in 11.2013 pe salariu si se va termina in 04.2019 (conform calculelor creditorului si ale debitorului), executorul si-a recuperat cheltuiala? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 16:49, 21 Martie 2019
Stie cineva sa imi raspunda? Multumesc!
Executorul a emis factura de avans la inceputul executarii, iar pe final probabil a emis factura finala. Suma totala aflata in executare, cuprinde si cheltuielile de executare. Obligatia de a suporta cheltuielile este in sarcina debitorului - conform Codului de Procedura Civila.
Multumesc. Persoana a sunat creditorul care a spus ca suma ramasa de plata este 611 eur si executorul judecatoresc care a spus ca suma ramasa de plata este de 1.512 eur. Ce reprezinta diferenta dintre aceste 2 sume? Cheltuieli de executare silită? Din 11.2013 pana in prezent,executorul nu a recuperat cheltuielile de executare din poprirea lunara? Plus ca,intr-o convorbire telefonică in anul 2018, executorul a spus ca si-a recuperat cheltuielile de executare pana in 12.2017.
Deci,ce ar putea reprezenta diferența dintre cele 2 sume?
Daca persoana are adresa de la creditor in care scrie că soldul este 611 eur, este bine sa meargă cu aceasta hartie la executor? Ar putea executorul sa spuna ca mai are el de recuperat cheltuieli de executare silită??
Multumesc!
Este greu de emis o parere. Ceva evident nu e in regula. Poate ar fi bine sa apelati la ajutor in speta asta. Daca nu se primesc lamuriri, se poate depune contestatie la executare. Trebuie vazute actele emise de executor, ultimele incheieri de stabilire a sumei ramase de plata, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare executare silita severin.dorin severin.dorin Buna ziua , au trecut 2 ani de cand am deschis un dosar de executare silita si intre timp am ajuns la o intelegere cu persoana respectiva careia i-am ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile de executare silita? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Vreau si eu o lamurire legata de cheltuielile de executare silita. Ele sunt avansate de creditor executorului pentru a se deschide dosarul de ... (vezi toată discuția)
Dubla executare silita Liliana_30 Liliana_30 Buna ziua. In anul 2010 am facut un credit de nevoi personale la un CAR. Datorita situatiei financiare nu am mai putut plati ratele la timp, astfel ca dosrul ... (vezi toată discuția)