avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate chrysthyn

Activitate chrysthyn

Bună seara,
Am primit un certificat fiscal în care figurez cu datorii pentru contribuții de sănătate calculate la venituri realizate in 2008-2011. In perioada 2007-2011 am avut un PFI deschis în baza unei convenții civile, dar in 2011 la închiderea conventiei am solicitat un certificat fiscal în care nu apar cu datorii. Am înțeles că este vorba de o lege apărută în 2011 aplicata retroactiv. Cum pot contesta aceste datorii? Menționez că în acea perioadă eram studentă la stat, iar decizia de impunere a fost emisă in 2013 și trimisă catre fosta adresa de domiciliu.
Mulțumesc
Răspuns la discuția IF si casa de marcat
Deci chiar daca sunt IF si vand ocazional in targ nu imi trebuie casa de marcat!
Multumesc mult!
Buna ziua,
Sunt apicultor, de curand am trecut de la statutul de producator la IF, pe langa productie ocazional merg in targuri pentru a-mi comercializa productia, am nevoie de casa de marcat? Stiu ca apicultorii platesc impozitul pe venit raportat la nr de familii detinute , nu la veniturile incasate. Codul de CAEN il am pe 0149.
Multumesc!
Buna ziua,
Am primit luna trecuta o Decizie de impunere din oficiu pentru contributia de asigurari sociale de sanatate la care am drept de contestatie . Va rog sa imi spuneti daca pot face acest lucru avand in vedere ca am avut in perioada 2007-2011un PFI deschis in baza unei conventii civile cu o firma de cosmetice, pentru care doar impozitul a fost retinut la sursa. Contractul de prestari servicii a fost reziliat in 2010, dar nimeni nu ma anuntat ca trebuie sa platesc contributii sociale, in aceasta perioada fii studenta si avand sub 26 de ani. Casa de pensii mi-a zis ca nu trebuie sa platesc nimic fiind studenta dar cei de la sanatate mi-au trimis impunere pe 2007-2010 si imi spun ca este obligatorie plata fiind vorba de alta lege. Pot contesta aceasta impunere sau trebuie sa platesc ?
Buna,am absolvit studii postunversitare in 2010 si sunt asociat unic al unui srl, dar nu am avut si nici nu am contract de munca, as vrea sa devin mamica si sa beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului.
1. Care sunt contributiile pe care trebuie sa le platesc ca si angajat si angajator in urm. 12 luni?
2. Fiind ambele va trebuii sa platesc contributii si in timpul concediului?
3. Avand in vedere ca firma este la inceput,nu realizez venituri.Cum pot beneficia de indemnizatie ca si pers. fizica?
4.Cum procedez ca si pers. fizica si care sunt contributiile lunare?

Multumesc.