avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere PFI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere PFI

Buna ziua,
Am primit luna trecuta o Decizie de impunere din oficiu pentru contributia de asigurari sociale de sanatate la care am drept de contestatie . Va rog sa imi spuneti daca pot face acest lucru avand in vedere ca am avut in perioada 2007-2011un PFI deschis in baza unei conventii civile cu o firma de cosmetice, pentru care doar impozitul a fost retinut la sursa. Contractul de prestari servicii a fost reziliat in 2010, dar nimeni nu ma anuntat ca trebuie sa platesc contributii sociale, in aceasta perioada fii studenta si avand sub 26 de ani. Casa de pensii mi-a zis ca nu trebuie sa platesc nimic fiind studenta dar cei de la sanatate mi-au trimis impunere pe 2007-2010 si imi spun ca este obligatorie plata fiind vorba de alta lege. Pot contesta aceasta impunere sau trebuie sa platesc ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:40, 12 Ianuarie 2014
In acea perioada, pentru acest tip de venit trebuia sa depuneti separat/direct la casa de sanatate o declaratie si trebuia sa platiti contributia la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - obligatii de plata catre stat melinda1 melinda1 PFA - expert contabil a incheiat un contract de prestari servicii cu o societate. Care sunt obligatiile de plata catre stat? PFA are si calitate de pensionar. (vezi toată discuția)
Se plateste contributie la sanatate pentru conventii civile cu 10% respectiv 16%? Lumiklm Lumiklm Sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata si am prestat servicii pe baza unor conventii civile cu retinere la sursa de 10%, respectiv 16% ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate pfa/pfi RominaDavid RominaDavid Buna! Am obtinut venituri din activitati independente inceptand cu luna septembrie 2009 pana in martie 2010 ca PFI. Din aprilie 2010 am PFA. Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)