avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributii persoane juridice/fizice pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributii persoane juridice/fizice pentru indemnizatie crestere copil

Buna,am absolvit studii postunversitare in 2010 si sunt asociat unic al unui srl, dar nu am avut si nici nu am contract de munca, as vrea sa devin mamica si sa beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului.
1. Care sunt contributiile pe care trebuie sa le platesc ca si angajat si angajator in urm. 12 luni?
2. Fiind ambele va trebuii sa platesc contributii si in timpul concediului?
3. Avand in vedere ca firma este la inceput,nu realizez venituri.Cum pot beneficia de indemnizatie ca si pers. fizica?
4.Cum procedez ca si pers. fizica si care sunt contributiile lunare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 5 Decembrie 2012
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Antonela Calistru Antonela Calistru Buna ziua, Daca sunt coasigurat la sanatate, deci nu am nici un alt venit, ce alte asigurari obligatorii ar trebui sa imi platesc singura ca peste 12 luni sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare frigider frigider Buna ziua sotia este insarcinata in 5 luni la ora actuala nu a lucrat iar eu sunt angajat de o luna ce pot face pentru a beneficia de indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt o mămică care nu a lucrat de o perioadă lungă ... LillyC LillyC Bună ziua. Sunt o mămică care nu a lucrat de o perioadă lungă de timp , însă am încheiat un contract cu casa de sănătate (cel de 1%), întrebarea mea ... (vezi toată discuția)