avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate sebopr

Activitate sebopr

unde scrie in legea 230 ca doar un proprietar poate fi presedinte?
Răspuns la discuția Salariu necuvenit
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
. ati inteles corect. dar articolul acela din lege e degeaba? proprietarii habar nu au avut ce se intampla! cine trebuia sa organizeze adunarea generala? noi am aflat ca aomul are alta asociatie intamplator de la primarie pentru ca, conducerea asociatiei e o clica, inchipuiti-va ca si asociatia noua are acelasi administrator cu cea veche si mai nou vechiul presedinte a fost reangajat pe postul de consilier juridic!!! deci in concluzie daca proprietarii nu au stiut cine trebuia sa organizeze AG?
Răspuns la discuția Salariu necuvenit
s-a ales nou presedinte in luna octombrie cand s-a organizat A.G. declansata cu semnaturile a 20% dintr e proprietari. dar vechiul presedinte impreuna cu vechiul comitet executiv au contestat in instanta ca sa traga de timp.

din punctul meu de vedere nu conteaza daca a lucrat sau nu atat timp cat nu a respectat HG 1588 art 18 puctul 7 care spune:"În cazul în care presedintele se afla în imposibilitatea de a-si exercita atributiile, acestea vor fi îndeplinite de catre un vicepresedinte, numit de presedintele asociatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmând ca în termen de 90 de zile de la data când s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte"

dansul, legal, era in imposibilitatea de a-si desfasura atributiile din momentul in care noua lui asociatie a capatat personalitate juridica si el era si noul presedinte al aceste asociatii nou infiintate adica la data de 05.04.2013, sau gresesc?
Răspuns la discuția Salariu necuvenit
nu gasesc asa ceva pe situl MAI. nu puteti sa imi dati ceva detalii despre acest departament?
Răspuns la discuția Salariu necuvenit
cazul este la Oradea, am facut zeci de sesizari. cred ca sunt mana in mana lucratorii primariei cu cei de la asociatii. am avut si o emisiune de o ora la televiziunea locala plus o pagina in ziar pt ca sunt mai multe probleme la aceasta asociatie dar primaria nu a facut nimic, in afara de un control pe o luna. puteti vedea aici articolul. [ link extern ]
Răspuns la discuția Salariu necuvenit
am uitat sa mentionez ca, conducerea asociatiei nu va face demersuri pt recuperarea banilor pt ca sunt prieteni. pot sa incep eu o procedura in instanta in calitate de proprietar pagubit?
Buna, nelamurirea mea este urmatoarea. La asociatia de proprietari din care fac parte este o situatie ciudata. Presedintele asociatiei si-a despartit blocul intr o noua asociatie de proprietari la data de 05.04.2013, astfel, dansul fiind ales presedinte si pe noua asociatie, dupa parerea mea, pierzand automat calitatea de presedinte a vechii asociatii(apartamentul lui ne mai facand parte din vechea asociatie). Problema este ca dansul a continuat sa fie presedinte si pe asociatia veche pana s-au trezit proprietarii, moment in care si-a dat demisia cu data de 02.12.2013 timp in acre a incasat si salar(a fost presedinte pe 2 asociatii mai bine de jumatate de an). In urma unei sesizari lTM s-a stabilit ca dansul a fost angajat cu carte de munca in loc de contract de mandat asa cum spune legea 230/2007.

Intrebarea mea este cum poate fi obligat acest om sa plateasca inapoi asociatiei salariile incasate necuvenit din momentul in care el si-a pierdut calitatea de presedinte adica 05.04.2013 pana cand si-a dat efectiv demisia in 02.12.2013!?
Buna, stie cineva sa-mi spuna cum se poate obliga o cunducere a unei asociatii de proprietari, recent schimbata din functie in urma unei adunari generale extraordinare sa predea stampila, actele contabile si toate celelalte active plus chei sediu noii conduceri alese, in conditiile in care vechea conducere refuza/trage de timp sa predea actele!? Se poate implica Politia in aceasta chestiune daca invocam facpul ca vechea conducere obstructioneaza functionarea asociatiei?
ok, merci frumos pt info. toate cele bune!
neesential, de obicei toti sunt mana in mana. toti iau bani de acolo si nu putini. asociatia asta cu 380 de apartamente da salarii in valoare de 10000 de lei pe luna. apartamentele sunt de 26 si 37 mp. unde locuiesc eu sunt 330 apartamente cu suprafata cea mai mica de 66 mp si cheltuielile cu salariile la asociatie sunt mai putin de jumatate decat la asociatia cu care am litigiu. deci traim in Romania tara fara legi unde smecherii fura cum vor ei cu acte in regula.