Am o intrebare legata de o problema aparuta la asociatia de proprietari legata de o debransare a tuturor corpurilor de incalzire din un apartament (ramanand doar tevile de pe coloanele comune) realizata in anul 2003. Administratorul ne calculaeaza intretinerea fara sa tina cont de aceasta debransare (pentru care avem process verbal de la termoficare) pe motiv ca in regulamentul de ordine interioara al asociatiei (pe care nu l-a vazut afisat nimeni niciodata) scrie ca citez "proprietarii cu apartamente debransate vor prezenta la fiecare inceput de sezon rece situatia: a) confirmarii mentinerii corpurilor de incalzire debransate; b)solicitare rebransare corpuri incalzire" .
intrebarea mea este cum se poate ataca chestiunea aceasta in instanta?, care dupa parerea mea este o lipsa de logica totala. adica daca am debransat un calorifer, nu se schimba nimic pana nu merg sa fac cerere de debransare.
si 2. ce rol are un regulament de ordine interioara in o asociatie de proprietari?
Chiar daca proprietarul intelege sa se debranseze de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic,norma in vigoare prevede obligativitatea calcularii si impunerii ce cote parti comune
Adica nu exista nici o diferenta la valoarea incalzirii ?
In temeiul disp art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 formulati contestatie la lista de plata in termen de 10 zile de la afisarea acesteia.
Presedintele are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
acum nu ma mai ajuta contestatiile. problema e putin mai complicate. s a ajuns deja la instanta. am cerut si expertiza contabila. iar in expertiza scrie ca administratorul a facut bine ca mi a calculate caldura pt ca eu nu am depus la inceputul fiecarui sezon rece o confirmare cu situatia corpurilor de incalzire debransate, zice el, conform regulamentului de ordine interioara al asociatiei. citat din regulament :'proprietarii cu apartamente debransate vor prezenta la fiecare inceput de sezon rece situatia: a) confirmarii mentinerii corpurilor de incalzire debransate; b)solicitare rebransare corpuri incalzire
am uitat sa specific ca eu nu am vazut nici odata afisat regulamentul Acela de ordine interioara nici la scara nici la asociatie. si oricum mi se pare o aberatie sa trebuiasca sa anunt tot timpul ca nu mi am rebransat caloriferul pt ca oricum nu pot sa il rebransez fara stirea dansilor. sunt niste procedure clare de urmat.