avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariu necuvenit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariu necuvenit

Buna, nelamurirea mea este urmatoarea. La asociatia de proprietari din care fac parte este o situatie ciudata. Presedintele asociatiei si-a despartit blocul intr o noua asociatie de proprietari la data de 05.04.2013, astfel, dansul fiind ales presedinte si pe noua asociatie, dupa parerea mea, pierzand automat calitatea de presedinte a vechii asociatii(apartamentul lui ne mai facand parte din vechea asociatie). Problema este ca dansul a continuat sa fie presedinte si pe asociatia veche pana s-au trezit proprietarii, moment in care si-a dat demisia cu data de 02.12.2013 timp in acre a incasat si salar(a fost presedinte pe 2 asociatii mai bine de jumatate de an). In urma unei sesizari lTM s-a stabilit ca dansul a fost angajat cu carte de munca in loc de contract de mandat asa cum spune legea 230/2007.

Intrebarea mea este cum poate fi obligat acest om sa plateasca inapoi asociatiei salariile incasate necuvenit din momentul in care el si-a pierdut calitatea de presedinte adica 05.04.2013 pana cand si-a dat efectiv demisia in 02.12.2013!?
Cel mai recent răspuns: sebopr , utilizator 20:37, 29 Mai 2014
Initial procedura prin mediator,ulterior daca nu se solutioneaza amiabil,in instanta cu obligatia de a face
Teoretic,asociatia de proprietari prejudiciata,poate emite notificare pentru restituire sume =drepturi necuvenite
Daca ex presedintele refuza restituirea c/v CIM,actiune in instanta
am uitat sa mentionez ca, conducerea asociatiei nu va face demersuri pt recuperarea banilor pt ca sunt prieteni. pot sa incep eu o procedura in instanta in calitate de proprietar pagubit?
Teoretic puteti,dar veti intampina greutati in instanta
Incercati initial sesizarea oficiala a serviciului de specialitate din primarie
cazul este la Oradea, am facut zeci de sesizari. cred ca sunt mana in mana lucratorii primariei cu cei de la asociatii. am avut si o emisiune de o ora la televiziunea locala plus o pagina in ziar pt ca sunt mai multe probleme la aceasta asociatie dar primaria nu a facut nimic, in afara de un control pe o luna. puteti vedea aici articolul. [ link extern ]
Daca apreciati ca serviciul specializat din primarie nu a exercitat cu buna credinta verificarea sesizarii,aveti dreptul sa sesizati aspectele cu care va confruntati in imobilul de locuit in comun la departamentul administratie publica din cadrul MAI

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari poate fi reprezentata de o persoana nealeasa ca presedinte? constantin stanimir constantin stanimir As avea o intrebare. In cadrul asociatiei noastre de proprietari in luna aprile am avut convocata adunare generala cu ordinea de zi demisia presedintelui si a ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari epigonii1 epigonii1 Buna ziua,am o nelamurire pe care vreau sa o clarific apeland la dvs.Socrul meu a avut un proces cu administratia blocului pe care desi a avut dovezi concrete ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de proprietari? adiria adiria Buna seara, Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a ... (vezi toată discuția)