avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprietari poate fi reprezentata de o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprietari poate fi reprezentata de o persoana nealeasa ca presedinte?

As avea o intrebare. In cadrul asociatiei noastre de proprietari in luna aprile am avut convocata adunare generala cu ordinea de zi demisia presedintelui si a tot comitetului, lucru ce s-a si intamplat, ramanand doar incasatorul. Nu s-a mai ales nimeni si nici nu s-a mai facut vreo adunare generala pentru a numi un nou comitet si presedinte. Bun, la data care va scriu a venit o comunicare de la primarie pentru a semna un contract de comodat cu dansii pentru reabilitarea termica, noi avand dosarul depus de multi ani ne-am trezit la usa cu vechea presedinta cu acele acte sa semnam pentru a o imputernici pe dansa ca presedinta sa reprezinte asociatia in semnarea actelor cu primaria. Intrebare: aceasta presedinta mai poate strange semnaturi si reprezenta asociatia in relatia cu primaria? Ca dumneaiei zice ca nu-i nici o problema. VA MULTUMESC!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
elga50, moderator
Asociatia dv. are o organizare suspendata, adica n-aveti de niciunele pe-acolo.
In acest caz o persoana, respectiv o vecina de-a dv. care, intamplator, este fosta presedinta si-a asumat o responsabilitate efemera - aceea de a face un tabel si a va pune sa semnati ca admiteti sa va reprezinte in acest caz specific la primarie.

Dv. va puneti semnatura pe acel tabel daca sunteti de acord.
Daca nu vreti sa fiti reprezentat de acea persoana, nu semnati.
E simplu!

Comment
V-am facut modificari pe text, intrucat nu se putea citi atat de multe greseli gramaticale erau.
- dupa punct propozitia incepe cu litera mare.
- la inceput si sfarsit de cuvant litera "î" se scrie cu "i" din "i". Numai la mijlocul cuvintelor se scrie cu "â" din "a".
- despre cratime nu va mai povestesc ca ar fi prea mult de scris.
Este in folosul dv. sa scrieti cat de cat inteligibil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
elga50, moderator
constantin stanimir a scris:


aceasta presedinta mai poate strange semnaturi si reprezenta asociatia in relatia cu primaria?


Persoana respectiva nu mai detine legal prerogativele exercitarii responsabilitatii de presedinte de asociatie de proprietari,care a demisionat
Este in interesul dvs ca asociatie de proprietari sa fiti legal reprezentati in relatiile cu tertii prin presedinte de asociatie legal ales de catre adunarea generala,sens in care aveti dreptul sa convocati adunarea generala impreuna cu 20 % dintre proprietari ,in cadrul careia sa analizati situatia concreta si sa dispuneti alegerea persoanelor care sa va reprezinte interesele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generala: organizare; sprijin de la primarie acameliac acameliac Suntem nemultumiti de modul in care gestioneaza interesele blocului actualul presedinte de asociatie. Pentru initierea unei Adunari Generale avem nevoie de un ... (vezi toată discuția)
La o asoc.de prop. ce trebuie facut?? Manole Dumitru Manole Dumitru O Asoc. De Prop. nu are organe de conducere de aproximativ 2 ani. Daca un membrul al asociatiei ia singur \"initiativa\", pentru ca nimeni nu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitate reprezentant Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Cu ce argumente ar putea veni cineva ca eu nu am calitate reprezentant sa semnez o cerere de chemare in judecata ca presedinte de asociatie de ... (vezi toată discuția)