Suntem nemultumiti de modul in care gestioneaza interesele blocului actualul presedinte de asociatie. Pentru initierea unei Adunari Generale avem nevoie de un tabel al comitetului de initiativa, cu semnaturi. Cati membri ai Asociatiei trebuie sa semneze acel tabel, pentru a fi legal convocata Adunarea Generala?
Apoi un Convocator semnat de cel putin 20% din proprietari pentru stabilirea Adunarii. Vrem sa avem un reprezentant al Primariei de sector, pentru conformitate. Unde m-as putea adresa pentru sectorul 1 Bucuresti? Am fost pe site-ul Primariei, dar nu am gasit nimic relevant. De asemenea intentionam sa avem prezent in Adunare si politistul de proximitate de pe zona. Adunarea Generala o organizam pentru ca ne dorim o alta configuratie a staff-ului. Putem cere la Ordinea de zi Raportul de activitate al presedintelui?
Va multumesc
Comitetul de initiativa poate fi format si din 1 membru (nu se precizeaza in lege acest lucru) Este momentul 0 (zero).
Se porneste cu acel tabel convocator in care ii treceti pe toti proprietarii, dar pentru convocarea unei adunari sunt necesare doar 20% de semnaturi.
Al doilea pas este ca dupa ce ati obtinut aceste semnaturi sa rugati politistul de proximitate sa vina in data de..... cand hotarati desfasurarea AG....si de asemenea un inspector din cadrul compartimentului de relatii cu asociatiile de proprietari din primarie.
Ordinea de zi si data desfasurarii le propuneti si le scrieti in capul tabelului pentru semnaturi, pe fiecare pagina unde exista tabelul pentru a nu exista suspiciuni de frauda (de semnaturi).
Puteti cere sa se discute orice priveste activitatea din asociatia dv. Daca nu intruniti cvorumul de participare de 50% + 1 dintre proprietari atunci se amana si in intervalul urmatoarelor 10 zile reconvocati aceasta AG. La reconvocare hotararile se iau, indiferent de numarul participantilor la AG, cu 50% + 1 din voturile celor prezenti. Faceti un PV al AG si cu asta sunteti in legalitate.
Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin comitetului,inclusiv presedintele de asociatie,acestia raspund ,in temeiul art 32 (2) din L nr 230/2007,personal sau in solidar,in fata legii si a proprietarilor
Pentru eficientizarea organizarii de adunare generala,aveti dreptul in temeiul art 55 din L nr 230/2007 sa solicitati implicarea serviciului specializat din cadrul primariei care poate analiza responsabil situatia existenta si poate dispune masurile necesare,daca se impune inclusiv organizarea de adunare generala
Pentru asigurarea conditiilor optime de desfasurare a adunarii generale,aveti posibilitatea sa solicitati din timp,la sectia de politie responsabila ,participarea unui politist sau echipaj de politie