avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariu necuvenit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariu necuvenit

Buna, nelamurirea mea este urmatoarea. La asociatia de proprietari din care fac parte este o situatie ciudata. Presedintele asociatiei si-a despartit blocul intr o noua asociatie de proprietari la data de 05.04.2013, astfel, dansul fiind ales presedinte si pe noua asociatie, dupa parerea mea, pierzand automat calitatea de presedinte a vechii asociatii(apartamentul lui ne mai facand parte din vechea asociatie). Problema este ca dansul a continuat sa fie presedinte si pe asociatia veche pana s-au trezit proprietarii, moment in care si-a dat demisia cu data de 02.12.2013 timp in acre a incasat si salar(a fost presedinte pe 2 asociatii mai bine de jumatate de an). In urma unei sesizari lTM s-a stabilit ca dansul a fost angajat cu carte de munca in loc de contract de mandat asa cum spune legea 230/2007.

Intrebarea mea este cum poate fi obligat acest om sa plateasca inapoi asociatiei salariile incasate necuvenit din momentul in care el si-a pierdut calitatea de presedinte adica 05.04.2013 pana cand si-a dat efectiv demisia in 02.12.2013!?
Cel mai recent răspuns: sebopr , utilizator 20:37, 29 Mai 2014
@sebopr

Daca inteleg bine:
- asociatia a fost formata din mai multe blocuri, care asociatie avea un presedinte, care presedinte locuia intr-unul din blocuri, adica nu avea cate un apartament proprietate in fiecare bloc. E corect?

- intre aprilie - oct. 2013 vechea asociatie nu si-a ales alta conducere. Proprietarii nu au fost interesati s-o faca. In acest caz ati fost condusi tot de fostul presedintele. Asta pana cand, spuneti dv., proprietarii "s-au trezit" si au ales alta conducere. Pana s-au contestat. pana s-au certat, a trecut timpul si ati ajuns in dec 2013 cand presedintele si-a dat demisia.

- nu ne intereseaza motivele pentru care s-au intamplat toate acestea, dar un lucru e clar: 1. = omul a fost presedinte fara sa-si dea demisia intr-o asociatie pe care a condus-o si pana atunci si.... 2 = in acest rastimp a functionat fara a fi contestat, deci si-a luat salariul in mod normal pentru o activitate pe care, teoretic, a indeplinit-o, bine, rau, probabil ca si pana in aprilie 2013.

Dv. nu puteti contesta si nu-i puteti cere inapoi bani pe care si i-a primit pentru o activitate depusa, pentru care nu a fost contestat, dat la o parte, inlocuit de altcineva.
Puteti insa contesta ca isi facuse CIM in loc de contract de mandat, cu toate ca, din punct de vedere al impozitului si contributiilor la stat aceste doua feluri de contracte se aseamana foarte mult, iar dv., proprietarii, nu ati fost pagubiti cu nimic.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
. ati inteles corect. dar articolul acela din lege e degeaba? proprietarii habar nu au avut ce se intampla! cine trebuia sa organizeze adunarea generala? noi am aflat ca aomul are alta asociatie intamplator de la primarie pentru ca, conducerea asociatiei e o clica, inchipuiti-va ca si asociatia noua are acelasi administrator cu cea veche si mai nou vechiul presedinte a fost reangajat pe postul de consilier juridic!!! deci in concluzie daca proprietarii nu au stiut cine trebuia sa organizeze AG?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari poate fi reprezentata de o persoana nealeasa ca presedinte? constantin stanimir constantin stanimir As avea o intrebare. In cadrul asociatiei noastre de proprietari in luna aprile am avut convocata adunare generala cu ordinea de zi demisia presedintelui si a ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari epigonii1 epigonii1 Buna ziua,am o nelamurire pe care vreau sa o clarific apeland la dvs.Socrul meu a avut un proces cu administratia blocului pe care desi a avut dovezi concrete ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de proprietari? adiria adiria Buna seara, Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a ... (vezi toată discuția)