avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate topina

Activitate topina

pe 23 oct am cerut inscris bancii sa puna in aplicare sentinta, pe 16 nov banca mi a cerut scris sa desechid cont inlei pt cheltuielile de judecata, nimic despre debitul chf. Pe 24 nov eu am depus actele la executor dar banca pe 20nov a virat chf in contul creditului fara sa ma anunte. Am aflat pe 14 dec cand am cerut un extras de la banca. Banca virase pe 7 dec executorului lei. Deoarece era o dif de 200 chf si trebuia sa recuperez chetuile de judecat si expert conta, am cerut executorului sa imi vireze dif.Asa a si facut.
Pe 21 ian am primit plic de la judecatorie ca sunt intimata si banca doreste anularea partiala a executarii, intoarcercere executarii cu rambursarea sumelor incasate in plus, si misorare aonorariului executorului (ala si-a luat ditamai comisionul si nu a facut nimic, intradevar dar eu nu stiam, in zadar am cerut info. Nu mi se pare corect prin ce trec din caua incompatibilitatii exec si a bancii.
In intampinare pot sa relatez situatia i fapt dar in drept cu ce art din cod proc civ ma apar?...ar fi ok....622, 632-634, 646,663, 664, 665, 666, 670, 703
Ce sfaturi imi dati? Trebuia banca sa ma informeze macar tel cand a facut plata?
In baza unei sentinte definitive pe clauze abuzive,am notificat amiabil banca, pe 23 oct, sa puna in aplicare in 15 zile. In 17 nov printr-un raspuns evaziv,ma obliga sa deschid cont in lei la ei pt cheltuieli de judecata.Nicio o info despre datoria efectiva in chf(suma, termen).Pe 24 nov am apelat la un executor unde am relatat situatia. Pe 20 nov am platit partial rata. Pe 11 dec aflu de la executor ca s-au virat sumele in lei;mi-a cerut doar un cont pt virament, nu mi-a dat niciun document,nicio o alta info chiar daca am insistat.Pe 14 dec am vrut sa platesc iar rata pe dec. Aflu cu stupare ca banca a virat chf din 20 nov si 23 nov.Constat o diferenta intre raportul de expertiza conta si sumele in chf virate.Dir. bancii nu stia detalii dar m-a rugat sa imi deschid cont in lei la lei pt cheltuilelie de judecata. Depun o cerere prin care cer lamuriri, un desfasurator al calculelor. In 22 ian imi trimite un extras de cont pe tot anul 2015. Consider un abuz sa ma obglige sa am cont in lei la ei. Asa ca pe 17 dec am propus executorului sa imi restituie diferenta de chf si cheltuielie de judecata. Asa a facut.(cont la alta banca). Pe 21 ian primesc citatie de la judec(sunt intimata) ca Banca a deschis proces unde contesta onorariul prea mare al executorului si ca sumele corecte sunt cele virate de ei nu conf raportului de expertiza.Cica am fost de rea credinta ca ei au virat sumele din 20 nov iar eu am mers la executor in 24 nov.
Pot cere daune morale atat de la banca cat si de la executor pt ca nici unul nu a comunicat corect/prof? Am corespondenta email prin care ceream detalii caci nu cunosc procedura de executare.Iar daca banca m-ar fi anuntat, normal ca nu mergeam la executor.dar a stiut sa ma terorizeze cu tel, sms, somatii de intarziere a platii. In plus datorita raspunsurilor lor evazive am apelat la exec. Nu am timp sa stau zi de zi la usa bancii sa vad daca imi vireaza datoria sau nu.
In plus acum trebuie sa trec printr-un proces inutil....in conditiile in care am apelat la profesionisti(executor, banca)

Am actionat in instanta o banca pt clauze abuzive in ctr ipotecar. Pe fond am avut castig de cauza in totalitate iar in apel s-a admis in parte.Sentinta este definitiva. Deoarece instantele din Romania nu au o practica unitara si pe aceesi speza unii au pierdut iar altii au castigat, eu consider asta Discriminare si vreau sa actionez la CEDO. Am inceput sa ma documentez pt asta dar imi este foarte greu neavand pregatire juridica, de aceea am rugamintea sa imi furnizati mai multe informatii (procedura, jurisprundenta, avocati specializati CEDO) etc etc
multumesc
multumesc frumos pt raspuns.
Asadar fidejusorul din 2007 nu ar fi trebuit sa devina codebitor in 2010.
Acest contract de fidejusor ar fi trebuit fi mentionat in conventia de credit, in arhiva electronica de garantii reale mobiliare,...in alte documente?
In plus in 2007 persoana respectiva intrunea calitatea de codebitor (a fost depusa adeverinta de venit ) si nu de fidejusor (nu detinea absolut niciun bun).
- exista diferenta intre fidejusor si codebitor in cazul unui ctr. ipotecar?
- in 2007 am incheiat un ctr de credit ipotecar, imprumutantul semnand prin mandatar. In 2010 la implementarea OUG 50, mandatarul a fost numit codebitor. Banca explica aceasta modificare prin existenta unui ctr de fidejusiune (pe care eu nu-l am ), incheiat intre creditor si fidejusor (mandatarul ctr de credit).