avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intimata pt ca am indraznit sa imi recuperez sumele ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intimata pt ca am indraznit sa imi recuperez sumele incasate abuziv de la banca

In baza unei sentinte definitive pe clauze abuzive,am notificat amiabil banca, pe 23 oct, sa puna in aplicare in 15 zile. In 17 nov printr-un raspuns evaziv,ma obliga sa deschid cont in lei la ei pt cheltuieli de judecata.Nicio o info despre datoria efectiva in chf(suma, termen).Pe 24 nov am apelat la un executor unde am relatat situatia. Pe 20 nov am platit partial rata. Pe 11 dec aflu de la executor ca s-au virat sumele in lei;mi-a cerut doar un cont pt virament, nu mi-a dat niciun document,nicio o alta info chiar daca am insistat.Pe 14 dec am vrut sa platesc iar rata pe dec. Aflu cu stupare ca banca a virat chf din 20 nov si 23 nov.Constat o diferenta intre raportul de expertiza conta si sumele in chf virate.Dir. bancii nu stia detalii dar m-a rugat sa imi deschid cont in lei la lei pt cheltuilelie de judecata. Depun o cerere prin care cer lamuriri, un desfasurator al calculelor. In 22 ian imi trimite un extras de cont pe tot anul 2015. Consider un abuz sa ma obglige sa am cont in lei la ei. Asa ca pe 17 dec am propus executorului sa imi restituie diferenta de chf si cheltuielie de judecata. Asa a facut.(cont la alta banca). Pe 21 ian primesc citatie de la judec(sunt intimata) ca Banca a deschis proces unde contesta onorariul prea mare al executorului si ca sumele corecte sunt cele virate de ei nu conf raportului de expertiza.Cica am fost de rea credinta ca ei au virat sumele din 20 nov iar eu am mers la executor in 24 nov.
Pot cere daune morale atat de la banca cat si de la executor pt ca nici unul nu a comunicat corect/prof? Am corespondenta email prin care ceream detalii caci nu cunosc procedura de executare.Iar daca banca m-ar fi anuntat, normal ca nu mergeam la executor.dar a stiut sa ma terorizeze cu tel, sms, somatii de intarziere a platii. In plus datorita raspunsurilor lor evazive am apelat la exec. Nu am timp sa stau zi de zi la usa bancii sa vad daca imi vireaza datoria sau nu.
In plus acum trebuie sa trec printr-un proces inutil....in conditiile in care am apelat la profesionisti(executor, banca)

Alte discuții în legătură

Contestare executare silita pt onorariu executor prea mare topina topina pe 23 oct am cerut inscris bancii sa puna in aplicare sentinta, pe 16 nov banca mi a cerut scris sa desechid cont inlei pt cheltuielile de judecata, nimic ... (vezi toată discuția)
Recuperare comision castigat in instanta, retras pe motiv de executare silita. pedross pedross Buna ziua. sunt implicat litigiu bancar si anume: in urma unui credit in chf de achizitionare a unui apartament si dupa 10 ani de plata nu am mai putut achita ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)