Deoarece imi aratati bunavointa,am sa va mai retin atentia-daca veti dori sa-mi mai raspundeti.
Pedeapsa prevazuta pentru furt este de la 3-15 ani.In cazul respectiv urmeaza abia de acum inainte sa se reia ancheta.
Asadar,cei doi invinuiti ar beneficia de amnistie chiar inainte de reluarea anchetei sau in timpul anchetei penale?
Cata vreme actioneaza amnistia?
Buna seara.Va multumesc ca mi-ati raspuns.
E vorba de principiu.Nu am studii juridice, de aceea intreb.Amnistia actioneaza o singura data,atunci cand e data,asupra celor deja condamnati?Sau exonereaza de raspundere penala si pe cei numai invinuiti?Actioneaza permanent sau cum se face?In principiu,fara sa ne referim la aceasta ,,lege" care vizeaza ceva sau pe cineva...si care ne va umple de hoti cum are cainele purici?
Dupa aproape 3 ani de lupte,bani cheltuiti,etc,dosarul cu ancheta unui furt din locuinta la care procuroarea de caz a dat NUP se va intoarce la parchet,conform hotararii instantei.Asteptam motivarea deci ancheta ar urma sa reinceapa undeva,prin ffebruarie si ar dura,poate,cateva luni.
Intrebare: oare lupta mea a fost zadarnica?Este posibil ca cei doi invinuiti sa fie amnistiati inainte de a reincepe ancheta?Sau pe parcurs?Sau daca ar fi trimisi in judecata?Sau daca ar fi condamnatI?
Acuzatiile sunt de ,,furt calificat in forma continuata" si,respectiv,..complicitate la furt"#-o:O
Multumesc oricui va avea bunavointa de a-mi raspunde.
Nu,terenul a fost mostenit de tatal lor (unchiul meu) si mama mea,Tatal lor a murit,au ramas numai ei iar mama mea a murit si ea.Deci actul este pe ,,mostenitorii lui...''(bunicul nostru)
Intre timp a murit si tatal meu si am ramas mostenitorii-verii 1/2 si eu 1/2 din teren.
Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: am mostenit,impreuna cu 2 verisori care sunt frate si sora,3 ha de pamant agricol.
Nu am facut impartirea pamantului dar eu am act de mostenire-verisorii mei nu au inclus pamantul respectiv in actul de succesiune dupa tatal lor.
As vrea sa fac acum acest act.
Intrebarea mea este: se poate face prin intelegere la notar?Ce acte implica?Trebuie actiune judecatoreasca chiar daca ne intelegem sau numai daca ei nu sunt de acord?
Va multumesc