avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Actioneaza amnistia?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Actioneaza amnistia?

Dupa aproape 3 ani de lupte,bani cheltuiti,etc,dosarul cu ancheta unui furt din locuinta la care procuroarea de caz a dat NUP se va intoarce la parchet,conform hotararii instantei.Asteptam motivarea deci ancheta ar urma sa reinceapa undeva,prin ffebruarie si ar dura,poate,cateva luni.
Intrebare: oare lupta mea a fost zadarnica?Este posibil ca cei doi invinuiti sa fie amnistiati inainte de a reincepe ancheta?Sau pe parcurs?Sau daca ar fi trimisi in judecata?Sau daca ar fi condamnatI?
Acuzatiile sunt de ,,furt calificat in forma continuata" si,respectiv,..complicitate la furt"
#-o:O
Multumesc oricui va avea bunavointa de a-mi raspunde.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:10, 17 Decembrie 2013
Este foarte greu de spus ce va iesi cu amnistia...
Nimeni nu cred ca stie ce va iesi in aceasta privinta in clipa de fata...
Buna seara.Va multumesc ca mi-ati raspuns.
E vorba de principiu.Nu am studii juridice, de aceea intreb.Amnistia actioneaza o singura data,atunci cand e data,asupra celor deja condamnati?Sau exonereaza de raspundere penala si pe cei numai invinuiti?Actioneaza permanent sau cum se face?In principiu,fara sa ne referim la aceasta ,,lege" care vizeaza ceva sau pe cineva...si care ne va umple de hoti cum are cainele purici?
Amnistia inlatura raspunderea penala.
Adica nu va raspunde penal.

Dar, asa cum va ziceam e greu de spus daca se va da un astfel de act de clementa.
Multumesc.Cred ca eu nu prea inteleg cum ar fi in cazul expus de mine,dar va multumesc ca mi-ati raspuns.
Incercati sa va ganditi ca nu va fi o amnistie.
Daca se va da, ceea ce nu se poate daca nu se produc anumite modificari normative persoana nu va pati nimic in sensul ca nu poate ajunge la inchisoare.
Adica statul il poate ierta doar daca actul normativ va fi edictat.

Alte discuții în legătură

Dosar penal infraciunea furt calificat MariuS92 MariuS92 Daca am dosar penal cu infractiunea de furt calificat , plagerea a fost inainta , dar eu am negociat cu victima si a spus ca isi retrage plangerea, sunt ... (vezi toată discuția)
Amnistia oana-teodora oana-teodora Cand intervine amnistia? In ce situatii? (vezi toată discuția)
Mandat de arestare european ortega ortega prietenul meu este arestat in belgia pentru furt in timpul anchetei a fost instiintat ca si in italia a comis furturi el stie ca in italia este suspect de ... (vezi toată discuția)