avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Actioneaza amnistia?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Actioneaza amnistia?

Dupa aproape 3 ani de lupte,bani cheltuiti,etc,dosarul cu ancheta unui furt din locuinta la care procuroarea de caz a dat NUP se va intoarce la parchet,conform hotararii instantei.Asteptam motivarea deci ancheta ar urma sa reinceapa undeva,prin ffebruarie si ar dura,poate,cateva luni.
Intrebare: oare lupta mea a fost zadarnica?Este posibil ca cei doi invinuiti sa fie amnistiati inainte de a reincepe ancheta?Sau pe parcurs?Sau daca ar fi trimisi in judecata?Sau daca ar fi condamnatI?
Acuzatiile sunt de ,,furt calificat in forma continuata" si,respectiv,..complicitate la furt"
#-o:O
Multumesc oricui va avea bunavointa de a-mi raspunde.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:10, 17 Decembrie 2013
Deoarece imi aratati bunavointa,am sa va mai retin atentia-daca veti dori sa-mi mai raspundeti.
Pedeapsa prevazuta pentru furt este de la 3-15 ani.In cazul respectiv urmeaza abia de acum inainte sa se reia ancheta.
Asadar,cei doi invinuiti ar beneficia de amnistie chiar inainte de reluarea anchetei sau in timpul anchetei penale?
Cata vreme actioneaza amnistia?
Daca se va adopta amnistia ar beneficia.
Depinde insa si daca sunt recidivisti deoarece intr-o atare situatie nu ar mai beneficia de amnistie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal infraciunea furt calificat MariuS92 MariuS92 Daca am dosar penal cu infractiunea de furt calificat , plagerea a fost inainta , dar eu am negociat cu victima si a spus ca isi retrage plangerea, sunt ... (vezi toată discuția)
Amnistia oana-teodora oana-teodora Cand intervine amnistia? In ce situatii? (vezi toată discuția)
Mandat de arestare european ortega ortega prietenul meu este arestat in belgia pentru furt in timpul anchetei a fost instiintat ca si in italia a comis furturi el stie ca in italia este suspect de ... (vezi toată discuția)