avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate florin_cacuci

Activitate florin_cacuci

Răspuns la discuția Anulare amenda austria
Am solutionat speta: 1) M-am dus la Posta Romana (OPDC- Oficiul postal distribtie corespondenta) sa ma milogesc de ei sa puna nenorocita aia de stampila pe plic, care atesta data livrarii respectiv data aducerii la cunostinta. 2) Am formulat o contestatie solicitand prescriptia pe motiv ca mi s-a adus la cunostinta dupa 8 luni de la constatare. 3) Am fost sa fac o traducere autorizata, si am trimis contestatia prin E-mail 4) Am primit raspuns tot prin E-mail, ca termenul de prescriptie pe Austia este de un an. 5) M-am dus la banca, mi-am deschis cont in euro si am platit amenda. Comision 5 euro.
Am primit prin posta o amenda pt. depasire viteza in austria. Amenda a fost emisa in 15.05.2020 (am primit-o prin posta in 29.05.2020) si se refera la data de 29.09.2019. Asadar amenda mi-a fost trimisa dupa mai bine de 7 luni de la savarsirea faptei. As putea contesta, sunt in termen.. (am doua saptamani la dispozitie) As avea vre-o baza legala, sa imi sustina o contestatie in scopul anularii amenzii pe motiv de procedura, depasire termen de instiintare sau de emitere? Nu stiu germana, sa pot citi legile lor, posibil sa aiba termen de constatare 30 zile si de emitere 60 de zile..) poate stie cineva concret. Referinte legale ar fi ceva lege administrativa 20 Abs.2 StVO; 99 Abs.3lit.a StVO.
ynocentta a scris:

[ link extern ]

Conform prevederilor in vigoare persoanele care realizeaza venituri cuprinse intre 500-800 de lei pot beneficia de restituirea in tot sau in parte a sumelor platite cu titlu de onorariu mediatorului.

ce bine imi pare ca eu am venituri sub 500 deci nu ma incadrez, si oricum chestia e cam sucita "in tot sau in parte"
asadar, daca vreau sa fac o contestatie in instanta pe motiv ca primaria mi-a refuzat pe nedrept ajutorul de incalzire, lucru care l-am contestat in scris la primarie si am primit tot raspuns nefavorabil, sunt obligat sa fac dovada informarii cu privire la avantajele medierii ca sa nu imi respinga dosarul chiar daca il inregistrez inainte de 01.02.13? avand in vedere ca am facut deja o contestatie... ce se poate media dintr-un drept care fie ti-l acorda fie nu ca doar nu il pot negocia pe jumatate. Ca sa fac dovada informarii cu privire la avantajele medierii daca bine am inteles ar trebui sa se prezinte ambele parti, iar statul nu prea se deranjaza sa participe... ce e de facut?
sedinta e gratuita..dar procesul verbal sau adeverinta de participare la informare cat costa?
Procesul verbal care atesta faptul ca am participat la sedinta de informare cu privire la mediere se elibereaza tot gratuit?
eu am avut tiganii de genu cu Euroins si am stat cam 3 ani pana mi-au intrat banii in cont. 2 reclamatii la CSA, invitatie la conciliere, proces, executare silita. In cazul meu nu s-au prezentat nici la conciliere nici la tribunale. La urma a meritat ca s-a facut dreptate. Sfatul meu: sesizeaza online CSA ca nu te costa nimic. Nu te astepta la minuni ca oricum sunt toti pe aceeasi felie. De la depunerea dosarului asiguratorul are obligatia de plata in vreo 15 zile daca bine imi amintesc poti cauta in legea asigurarilor. De meserie sunt un simplu sofer si mai nou la ultimele accidente in care am fost implicat, dupa ce bagam masina in service, urma ca firma de asigurari sa comanade piesele iar service-ul doar sa le monteze si sa solicite mici suplimentari eventual