Cunosteti ceva legat de acest subiect,sa realizat acesta marire? Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost dezbatută în plenul Camerei Deputaţilor, urmând ca votul final să se dea azi. Această iniţiativă legislativă are drept scop majorarea prestaţiilor acordate lunar persoanelor cu handicap în aşa fel încât să le asigure acestora, cel puţin, un trai minim. Conform acestui text legislativ, persoanele cu handicap vor beneficia de o indemnizaţie lunară: în cuantum de 350 lei, lunar pentru adultul cu handicap grav; în cuantum de 300 lei, pentru adultul cu handicap accentuat; în cuantum de 100 lei, pentru adultul cu handicap mediu şi în cuantum de 50 lei, pentru adultul cu handicap uşor, care până acum nu beneficia de această indemnizaţie. Totodată, această iniţiativă majorează şi bugetele personale complementare lunare, astfel: în cuantum de 100 lei, pentru adultul cu handicap grav; în cuantum de 75 lei, pentru adultul cu handicap accentuat şi în cuantum de 40 lei, pentru adultul cu handicap mediu.
Sotul meu este nascut in 11 aprilie 1955, lucreaza din 7 martie 1979 pana in prezent,34 ani vechime din care 20 ani in ani grupa a II-a.
Cand se poate pensiona anticipat ?
Buna ziua!Am o intrebare pentru dvs legata de o casa si niste muncitori.La sfarsitul anului trecut am inceput sa construiesc o casa,am cautat niste muncitori si am inceput lucrarea.Ca majoritatea acestia nu au fost interesati de acte de munca ci la mica intelegere.Sa inceput lucrarea sa facut cam 40% din lucrare a venit iarna si sa intrerupt urmand sa revina cand vremea va fi buna de lucru.A venit primavara dar acestia sub diverse motive nu au mai venit sa termine lucrarea si urmeaza a doua iarna.Daca nu am niciun contract cu ei,stiu cine sunt,unde locuiesc,cum ii pot face sa revina la munca sa termine ce au inceput.Exista o cale juridica si care ar fi aceea ca pe cale amiabila nu mai vor.