avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate nicolauviorel

Activitate nicolauviorel

Buna dimineata.
Va multumesc, stiam ca poti cere oricat dar trebuie timbrat la valoare,pe de o parte, iar pe de alta parte instantele au deja jurisprudenta in materie. Eu, din cate am citit daune morale se admit de numai 10.000 ron.

M-ar interesa componenta daunelor morale, natura lor, in astfel de spete cu care nu m-am intalnit pana acum.

Va multumesc pt. timpul acordat!=D>

O saptamana placuta!
Buna ziua.

Numele meu este VN si domiciliez in mun. Galati.

In data de 12.04.2016, orele14, in timp ce ma deplasam catre un shopping city, de la periferia orasului, pe calea de acces pietonal,la un moment dat am fost atacat din spate, fara niciun semn prealabil-zgomot, latrat, etc- de un caine fara stapan/maidanez/comunitar, aflat in paza juridica a Primariei in solidar cu Serv. public Ecosal,care mi-a produs o plaga muscata f. adanca, de dimensiuni considerabile, ce a necesitat suturare de urgenta, in cadrul SJU unde am fost transportat de echipajul SMURD care s-a deplasat la fata locului deoarece hemoragia nu se oprea, plaga deschisa fiind f. mare asa cum am mentionat. Pe langa plaga am suferit si muscatura locala.Mi-au fost sfasiati complet blugii care au fost si salvarea mea, din care a si rupt o bucata pe care a aruncat-o.

Pe langa atacul de panica suferit, boala care va ramane mult timp la vederea oricarui caine, fapt certificat de echipajul SMURD dupa cca. 30 min.de la eveniment- cand au ajuns la fata locului-prin HTA 15/9, fata de 12/8 in mod curent, puls 110 batai/min-curent75-80 batai/min., SO2 98%, parametri care certifica indubitabil spaima prin care am trecut,a suferintei la saturarea plagii, a durerilor ulterioare(articulare si musculare) si disconfortului abdominal cauzate atat de plaga, zgaraieturi,cat si de medicamentele administrate, a cicatricei considerabile cu care voi ramane tot restul vietii, am rugamintea sa imi comunicati ce alte daune morale pot fi pretinse de la parti si care ar fi cuantumul total. Personal am vazut ca practica instantelor cuantifica astfel de daune morale la cca.10.000 lei pe care le considera de bun simt.

De asemenea va rog sa imi comunicati daca timpul pierdut cu efectuarea celor 5 deplasari de cca.2ore/depls pt.injectii antirabice conf. procedurilor in vigoare, precum si cu deplasarile periodice pt. control si schim pansament, avand in vedere ca eu sunt si writercontents-freelancer si ca am pierdut cca.150eur.(venit/profit nerealizat) poate fi inclus ca si prejudiciu material.

Deoarece , la sfarsitul perioadei de tratament care ar puta fi 30.04.2016, intentionez sa formulez cerere de chemare in judecata a celor vinovati, in raspundere civila delictuala pentru fapta animalelor nesupravegheate, va adresez rugamintea de a-mi raspunde in timp util, pt. care va multumesc anticipat tuturor.

In certificatul medico-legal initial se prezuma 12-14 zile necesare pt. vindecare, pronosticul fiind rezervat.

O saptamana placuta si sarbatori Pascale cu sanatate!
Buna ziua.

In intentia de a-mi autoriza activitatea de "consultanta si management in afaceri-CAEN 7022" doresc un sfat autorizat, dezinteresat cu privire la forma de exercitare a activitatii pfa sau SRL avand in vedere:
- obligatiile fiscale la bugetul de stat (in activitate si in suspendare temporara de activitate)
- consecinte suspendare de activitate, dpdv fiscal(ce se achita si ce nu in perioada de suspendare-lipsa clienti,comenzi,etc);
- nr.posibil de angajati la PFA;
- personal,ca PFA pot incheia si contract de munca cu PFA cu achitarea obligatiilor la buget:CAS,CASS?
- ce forma de declarare a venitului este mai avantajoasa la PFA?
Multumesc tuturor pentru timpul alocat raspunsului.Weekend placut!
Răspuns la discuția Cerere de studiu dosar respinsa
Buna ziua.

Multumesc pt.raspuns.Unde gasesc Ordinul 64/2015?Este Ordin al Ministerului public?
Buna ziua.

Am calitatea procesuala de parte vatamata intr-o cauza penala aflata pe rolul Parchetului de pe langa Judecatorie.

Speta: evacuare abuziva din imobil inchiriat, fara procedura, de catre proprietar asistat de organele de politie prin distrugerea sistemului de inchidere al usii de acces in imobil si sechestrare bunuri timp de 60 zile.

Deoarece se tergiverseaza solutionarea acesteia, 7 luni de la sesizare fara niciun raspuns, am solicitat unitatii de parchet, in scris, ca in conf. cu prev.CPP sa imi comunice stadiul cercetarilor precum si data /ora la care pot studia documentele din dosar, in care s-au facut anterior unele act. de cercetare de catre PDPL Curtea de Apel si s-a declinat la locala.

In raspunsul primit se comunica ca "se respinge cererea de studiu dosar deoarece conf.art.94 alin.(4) CPP, urmarirea penala nu este publica", fara niciun fel de motivare asa cum se prev. in art. invocat.

Ma intreb: daca UP nu este publica fata de subiectii procesuali principali atunci de ce se mai prev. acest drept al p.vat.in art.81 C.pr.pen.

Precizez ca buna desfasurare a UP nu ar fi putut fi fost viciata sau ingreunata prin consultarea dosarului de catre subsemnatul.

Inteleg ca UP nu este publica dar nu fata de parti sau subiectii procesuali principali din cauza, asa cum reiese si din C.pr.pen.

Multumesc tuturor celor care concura la formularea raspunsurilor cu privire la legalitatea acestei mentiuni a procurorului prin care nu se permite studierea dosarului, nemotivat.
Astept cu interes puncte de vedere.

Cu deosebita consideratie.
Buna ziua d-na Av.Stoica.

Va multumesc pentru raspuns.

Va intreb insa cum este garantat dreptul constitutional la aparare al paratului daca acesta nu este legal citat si astfel nu poate fi prezent la proces.

Cum poate ataca paratul hotararea in termenele legale daca nu a putut fi prezent la pronuntare iar hotararea nu i se comunica.

Trebuie neaparat sa uzeze de contestatie in anulare pe lipsa procedurii de citare, conf. disp. art. 503 al.(1) NCPC?

Ce considerati ca nu este necesar, ca nu am inteles ? Prezenta la proces, care reprezinta un act de vointa si un drept al paratului, sau ca paratul poate sa nu fie citat si pronuntarea sa se faca in lipsa acestuia?

De unde stie instanta de tutela care sunt posibilitatile financiare ale debitorului si cheltuielile acestuia, asa cum se prev. si in art.527NCC, stiut fiind ca pensia se acorda in functie de starea de nevoie a creditorului corelativ cu posibilitatile si starea materiala a debitorului, fara a-i pune acestuia existenta in pericol, daca paratul nu are posibilitatea sa formuleze intampinare(nefiindu-i comunicata cererea de chemare in judecata odata cu citatia) si din lipsa citarii sau a citarii eronate nu poate sa-si prezinte situatia materiala efectiva?

Daca debitorul mai are si alte obligatii de intretinere?

Cum stabileste instanta ce posibilitati de a se intretine are creditorul atat timp cat el nu are niciun interes sa-si declare veniturile sau bunurile ce le poarte valorifica pentru a se intretine?

Daca creditorul nu este in incapacitate de munca, are venituri, are bunuri din care poate obtine venituri(ex.:imobil ce poate fi inchiriat), are si pe celalalt parinte salariat
, unde se mai probeaza stare de nevoie, daca ele nu sunt aduse la cunostinta instantei de catre parat prin Intampinare sau la primul termen de infatisare.

Cum se mai poate exercita dreptul la aparare pe cale de exceptii daca paratul nu este citat?

Din cate stiu ,citarea partilor, personal sau reprezentat/asistat este obligatorie!

Astept cu interes un nou punct de vedere al dvs.multumindu-va anticipat.

Dupa amiaza placuta!
Buna ziua.

Multumesc mirebire.

Breaking News. Se pare ca, din interes,fiica mea a trecut, de max.1 sapt., de partea mamei, uitand ce a facut fiecare dintre noi pentru ea.

Este concluzia unei conv. tf.cu ea in aceasta dimineata.Sunt efectiv stupefiat de ce se intampla.Sa fii tradat de propriul copil pentru care stii bine ce sacrificii ai facut si cu ce riscuri!

O saptamana placuta.
Buna dimineata gi-jane2!

Multumesc ff. mult pentru raspuns si sprijin.Punctul tau de vedere il stiam si eu dar la cate am vazut ca se intampla in instante...

Cu fiica mea m-am inteles de la inceput, eu fiind cel care am pregatit-o pentru admitere la facultate.

In schimb mama ei, care dela 6 ani efectiv a abandonat-o, refuzand sa stea impreuna, la fel si cu baiatul meu,impreuna cu bunica o ameninta ca o da afara din casa daca nu solicita pensie de intretinere de min.700 lei/luna.

Eu in prezent locuiesc cu chirie, am datorii bancare, o am pe mama in intretinere, nu pot gasi momentan un job in completare conf.studiilor(dublu licentiat-tehnic si juridic) iar venitul este la limita cheltuielilor(existentei, fara nicio exagerare)

Fac efort si lunar voi incerca sa-i pun in cont, cu titlu de pensie de intretinere, sumele de bani de care dispun desi, momentan, nu exista nicio hotatare care sa ma oblige singura obligatie fiind de ordin moral, ca tata, asa cum am procedat totdeauna.

Sunt singurul care a luat-o in vacante, care s-a preocupat de situatia scolara,etc.

Dar, pe moment am posibilitati financiare reduse.

Astept cu placere si nerabdare orice alte sfaturi dela tine.

Iti doresc succes si o saptamana placuta!
Buna seara.

Dupa un an de la ramanerea definitiva a Sentintei Penale de condamnare, conf.art.116 al.(1) lit."b" din OUG 195/2002 rep.
Buna seara d-le av.

Multumesc pentru celeritatea raspunsului.

In continuare va rog , daca sunteti amabil sa imi raspundeti la urmatoarele:

Din cauza unor probleme financiare bancare am fost nevoit sa vand imobilul in care locuiam, sa achit datoriile, in prezent locuind la niste prieteni, adresa care este cunoscuta de fiica mea.
La evid.pop. am ramas cu domiciliul stabil la vechea adresa asa cum este prevazut si in art.90 al.(2),neavand alt spatiu de locuit.
In cererea de chemare in judecata reclamantul nu trebuie sa indice domiciliul in fapt pe care il si cunoaste?
Altfel, ma citeaza la adresa din CI si nu o sa fiu gasit, o sa se faca mentiunea"lipsa domiciliu".

Atunci de unde sa stiu cand se judeca cauza ca sa pot sa ma apar?Nu pot sti cand depune cererea ca sa urmaresc in ECRIS.

Precizez ca fiica mea nu are nicio pretentie, eu ii dau lunar bani dupa posibilitati, dar este fortata de mama ei si de bunica cu care locuieste.

Ea nu trebuie sa faca dovada ca este in nevoie si sa faca proba?

Ea este proprietara unui imobil dar in care locuieste mama ei,ea locuind cu bunica dela varsta de 6 ani care o si creste, mama ei refuzand sa stea impreuna si sa o creasca.

In ref. la sistarea in drept a pensiei in caz de intrerupere studii sau alte motive, situatie pe care nu o pot cunoaste si pe care o stabilesc ulterior, ce se intampla cu pensia incasata necuvenit? Trebuie sa solicit sa-mi fie restituita, prin actiune?Este sau nu imbogatire fara just temei?

Va multumesc.Seara placuta, astept cu interes.