Poate cineva, care a mai intalnit situatia, sa imi spuna daca este legal ca primaria sa nu eliberze adeverinta pentru apia daca cetatenii nu si-au platit impozitele.
Oamenii fac parte dintr-o asociatie in care jumatate au platit darile catre stat iar cealalta jumatate nu.
lucrez la o asocietate infiintata dupa legea 36/1991, va rog sa imi spuneti daca comform noului cod civil asociatia este obligata sa plateasca impozitul pe terenul agricol (nu impozitul pe venit pentru ca ala l-am platit deja). Va multumesc!
societatea nu are contracte de arenda pentru ca in 1992 oamenii s-au inscris pe baza mai mult a adeverintelor de la primarie dar fara plan parcelar,dupa aceea eliberandu-se titluri tot fara plan parceler sau vecini si pe majoritatea titlurilor se specifica "societatea agricola".Nu s-au intocmit planuri parcelare pe trenul despre care vorbesc,poat doar pe cel pe care l-au cadastrat aprox. 40 ha din 1300ha. Nu exista exces de teren agricol, il administram de 20 de ani, ce avem in acte exista si fizic.
Multumesc! Va mai intreb o data: dupa parerea dvs.credeti ca am sanse in instanta?
Buna ziua!
Reprezint o societate agricola infiintata in baza legii 36/1991. Avem o contradictie cu primaria din localitate, noi administram majoritatea terenului agricol din localitate, proprietate a locuitorilor, membrii asociati si terenul tot pe teritoriul satului nostru.Primaria a eliberat adeverinte persoanelor din alte sate dar aceeasi comuna dupa bunul plac in urma carora s-a facut cadastru peteritoriul satului nostru, nefiind exces de teren agricol, ne-am trezit cu persoanedin satele vecine puse in posesie la noi.
Va rog sa imi spuneti daca as actiona primaria in instanta as avea castig de cauza sa se anuleze cadastru?