avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate NEVERMORE

Activitate NEVERMORE

Vă rog mult - dacă se poate - să-mi spuneţi ce se poate face în cazul în care am solicitat la OCPI, întabularea terenului pe care am edificate construcţii din anul 1971 (casă + anexe) cu autorizaţii pe numele meu, iar pentru teren am depus o Sentinţă civilă din anul 1998, al cărei obiect deşi îl constituie ieşirea din indiviziune, prin aceasta se hotărăsc următoarele: - se constată masa succesorală rămasă de pe urma defunctului( bunica!), se constată care sunt moştenitorii(nepoţi!) cu cotele aferente şi dispune ieşirea din indiviziune a părţilor fără a se menţiona dacă defunctul (bunica) a avut sau nu act de proprietate pentru terenul în speţă.
Problema care se pune este că la OCPI, nu-mi primeşte documentaţia întocmită în vederea întabulării (deci nu am cum obţine hotărâre de respingere să pot ataca în instanţă!) pe motiv că nu am actul care a stat la baza ieşirii din indiviziune , act pe care nu l-am găsit nici la arhivele statului. Ordinul prefectului - conform art. 23 din Lg.18/1991 - nu cred că se poate emite deoarece nu figurez cu această suprafaţă în registrul agricol până în anul 1990 şi nu a existat nici registru cadastal, cadastrul intravilan fiind introdus abia în anul 2005. Figurez la "TAXE ªI IMPOZITE" cu construcţiile din anul 1971 şi cu terenul din anul 1998.
Menţionez că ceilalţi doi ( din totalul de trei nepoţi ) moştenitori şi-au întabulat proprietăţile deoarece erau înscrise pe titlurile de proprietate emise acestora în calitate de moştenitori după părinţii lor. Am primit şi eu titlu de proprietate după părinţii mei dar numai pentru terenul din extravilan de pe raza altei comune, acest teren intravilan de pe raza localităţii de domiciliu nefigurând la registrul agricol din anii 1959-1962 pentru ca să poată fi trecut pe titlul emis. Mi s-a spus că este necesară o acţiune în constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune ( art.35 din noul Cod de procedură civilă). Acţiunea în instanţă trebuie îndreptată împotriva Primăriei sau a moştenitorilor (verişorii mei) din sentinţa anterioară de ieşire din indiviziune? Pot merge singur în instanţă sau e obligatoriu să fiu reprezentat de avocat? Mulţumesc anticipat pentru consultaţie.
Discuție Legea 133/2012
Vă rog să-mi spuneţi dacă : Legea 133/2012 pentru aprobarea OUG 64/2010 privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, publicată în Monitorul Oficial nr. 506 din 24 iulie 2012, este aplicabilă sau de când se vor aplica respectivele modificări?
MULŢUMIRI ANTICIPATE!


Vă rog să-mi spuneţi dacă:
la formularea unei acţiuni - în instanţă - de modificare a unui titlu de proprietate ( în sensul radierii unei parcele şi înscrierea suprafeţei de teren aferentă acesteia în altă parcelă de pe titlu prin majorarea acesteia din urmă cu aceeaşi suprafaţă care se solicită a fi radiată, dar fără a se modifica - în plus sau minus - suprafaţa totală înscrisă pe titlu ) pentru un teren care a intrat in circuitul civil, se impune referirea la vreun articol din Codul civil, respectiv Codul de procedură civilă sau este suficientă invocarea art.58 din Legea nr. 18/1991şi cum se numeşte acţiunea - modificare sau rectificare titlu de proprietate ?!?

Totodată aş vrea să ştiu dacă:
acţiunea fiind formulată de cumpărătorul suprafeţelor de teren în speţă, suprafeţe care au făcut obiectul a două contracte de vânzare-cumpărare de la proprietari diferiţi ( fiecare dintre ei având titlu de proprietate a căror modificare sau rectificare se solicită ), se poate solicita modificarea celor două titluri care au stat la baza cumpărării loturilor învecinate, printr-o singură acţiune în instanţă pentru ambele titluri sau trebuie acţiune separată pentru modificarea fiecărui titlu?
Mulţumiri anticipate!