Vă mulţumesc pentru răspuns. Nu este conform speranţelor mele, dar este bine să ştiu pe ce mă pot baza. Cum spunea cineva, dacă vrei să ţi se împlinească un vis, nu e bine să visezi.
Sunt divorţat de nişte ani buni de soţia mea. Am continuat să susţin material întreţinerea copilului din dragoste şi nu din obligaţie. Prin urmare nu au mai existat discuţii între mine şi ea cu privire la bani. Aşa s-a întâmplat că fiecare dintre noi considerând că celălalt ridică alocaţia de la stat pentru copil nu ne-am făcut niciun fel de probleme şi am zis că e o.k. Dintr-o pură întâmplare, acum când băiatul nostru tocmai a terminat liceul, ne-am dat în pomeneală şi am descoperit că aceşti bani nu au mai fost încasaţi de pe vremea când noi eram împreună şi băiatul nu mergea la şcoală. Mă rog, nu ne aducem exact aminte...demult oricum. Cum se poate proceda să aflăm exact când am început să pierdem aceşti bani? Dacă se dovedeşte că au fost viraţi cine ştie pe unde, mai putem spera să-i recuperăm retroactiv? A fost un drept al copilului de care noi nu am beneficiat şi am fi foarte bucuroşi să îi oferim măcar acum (mai ales că nu merge la facultate şi... nu pică tocmai rău, fiind la început de drum).
Cum se procedează pentru a compartimenta un spaţiu la subsol pentru a face boxă?
Nu este cine ştie ce loc dar e posibil cu puţină muncă...şi puţină investiţie.
Însă mai apoi aş vrea să ştiu că îmi aparţine şi nu m-am chinuit degeaba.
Pai da, lucrul acesta s-a si realizat deja. De aceea am primit somatia prin finante.
Din pacate pentru noi chiar suntem buni de plata. Ma rog...buni! Trebuie sa ma imprumut la banca pentru a plati restantele. Altminteri, penalitatile sunt ucigatoare.
Daca prietenul se prezinta astazi la sediul lor din localitate, va gasi probabil o coada mare de unde , pana sa ajunga la ghiseu isi va fi lamurit ca nu e singur in necaz, ca unii stau si mai rau decat el, in fine.. dintre un birou si altul purtat, isi va propune ca anul acesta, daca va ramane cu sanatatea intreaga sa se puna cu burta pe carte si sa citeasca legi si monitoare oficiale ca altminteri este certat de catre functionari acri pe care ii doare in cot de unde are bani prietenul sa plateasca.
De ce sa primiti raspuns in particular, pe adresa de E-mail?
Scopul unui forum este si acesta...cand dai de greu sa crezi ca mai sunt oameni carora le pasa, care ca si tine au probleme asemanatoare si ca le spui unora inca pana sa ajungi sa vorbesti cu bancile si copacii de la sanatoriul de alienati mintali.
Nu?
Problema cu Casa de Sanatate este una cu durere de cap...Multa lume a primit chiar acum, de Craciun somatia de plata din partea ei, dar prin ANAF.
O intreaga tevatura. Multa lume necajita si dezorientata. Ideea este ca ne facem vinovati de nepotrivirea dintre logica noastra si cea a legislatiei.
Eu unul nu pot admite ca in situatia in care nu beneficiez de servicii medicale, iar cand ar fi sa am nevoie mi-ar fi suficiente (pentru ca stim bine ca la o nevoie iti trebuiesc bani si nu hartii de pe la Casa lor..) contributiile din salariu.
Atunci acest bir de la Casa de Sanatate pentru venituri din alte activitati este un abuz si o impozitare cu repetitie.
Si in conditiile in care te caznesti sa faci si tu ceva, legal, la lumina zilei, printr-o munca in plus, constati ca mai bine ramaneai sa ingrosi randurile televizomanilor.
Acum trebuie sa ma imprumut ca sa platesc din urma niste venituri care mi-au fost necesare la vremea lor, pentru a trai normal.
Salariul merge oricum la datoriile facute in banca. De ce? Cine are treaba sa-i pese de problemele noastre? De nevoie, bineinteles.
Credeti-ma, multe mai sunt cu susul in jos. Doar sa mergeti pe la Institutia Casei de Sanatate din localitate si o sa auziti tot felul de nereguli cu care se confrunta bietii oameni.
Asadar , nu este normal, dar raspunsul la inrebarea dvs. este ca ar fi cazul sa platiti totusi.