avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA - contributii catre CJASS conform legii ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA - contributii catre CJASS conform legii ?

Un prieten inregistrat PFA din 2010 este somat a declara si plati contributia catre Casa judeteana de sanatate . Care lege reglementeaza acest aspect si daca trebuie sa achite procentul atat al asiguratului cat si pe al angajatorului ( el neavand CIM ).
Daca are aceste obligatii ; se refera la venitul brut declarat la fine de an in declaratia de impunere sau la venitul net (daca are profit ).
Daca are pierdere anul respectiv mai trebuie sa achite ceva ?
Va multumesc pentru acet site creat si pentru efortul depus pentru noi . Rog daca se poate un raspuns pe adresa de mail bisogc@yahoo.com .
Cu respect Corneliu Bisog
Cel mai recent răspuns: timpan , utilizator 12:24, 4 Ianuarie 2013
Daca prietenul se prezinta astazi la sediul lor din localitate, va gasi probabil o coada mare de unde , pana sa ajunga la ghiseu isi va fi lamurit ca nu e singur in necaz, ca unii stau si mai rau decat el, in fine.. dintre un birou si altul purtat, isi va propune ca anul acesta, daca va ramane cu sanatatea intreaga sa se puna cu burta pe carte si sa citeasca legi si monitoare oficiale ca altminteri este certat de catre functionari acri pe care ii doare in cot de unde are bani prietenul sa plateasca.
De ce sa primiti raspuns in particular, pe adresa de E-mail?
Scopul unui forum este si acesta...cand dai de greu sa crezi ca mai sunt oameni carora le pasa, care ca si tine au probleme asemanatoare si ca le spui unora inca pana sa ajungi sa vorbesti cu bancile si copacii de la sanatoriul de alienati mintali.
Nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie la sectia de politie ina120 ina120 Buna ziua!! Am o problema in legatura cu un asa zis prieten al sotului meu. In urma cu vreo 4-5 ani , acet prieten ia dat un televizor (model vechi) sotului ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri impozit AnneMarie31 AnneMarie31 Sunt PFA / freelancer si din cat stiu eu ar trebui sa platesc 16% impozit pe venit, dar... Am fost sa platesc impozitul si am avut un soc: dna de la ghiseu ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)