O persoana angajata de la 01.07.2013 aduce certificat medical in august. Persoana respectiva a fost inainte in somaj. Daca stagiul minim pt. concedii medicale este realizat la firma noastra (iulie are 23 de zile), trebuie sa luam in calcul, (suntem obligati prin ordonanta) la stabilirea indemnizatiei de boala veniturile din ultimele 6 luni (indemnizatia de somaj)? Acest lucru dezavantajeaza angajatul!
Art. 7
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Art. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină că medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
Astazi am ridicat raspunsul pentru al treilea cerere de eliberare de adeverinta pentru APIA. Nu se elibereaza adeverinta (fara mentinerea bazei legale) pe motiv ca unul dintre coproprietari a depus o cerere prin care cere Primariei sa nu elibereze adeverinta pana la partajarea terenurilor. Terenurile inscrise in registrul agricol sunt folosite de catre mine de 20 de ani, titlul a fost emis in 2010, nu suntem in proces. Este legal?
Primaria locala refuza sa ne emita adeverinta in legatura cu terenurile inscrise in registrul agricol. Are acest drept? Am platit impozitul pentru terenurile respective (si pentru anul 2013). Exista neintelegeri asupra terenurilor!
Succesiunea a fost dezbatuta inaintea retrocedarii terenurilor! (in anul 1972). Cotele de mostenire sunt stabilite. Sau trebuie dezbatut o noua succesiune pe motiv ca terenurile nu au facut parte din masa succesorala la momentul dezbaterii?
Tatal mu are 5 frati. Dupa retrocedarea terenurilor din anul 1990 tatal meu foloseste terenurile agricole. In 1993 au impartit terenurile la 3, fiecare cate suprafata a vrut(nu egal) consemnat la Primarie. Restul a ramas in folosinta tatalui meu Ceilalti frati nu au vrut sa se ocupe de terenuri.
Acum in 2013 fratii tatalui meu vor partajarea terenurilor extravilane. Avem titlu de proprietate dar nu toate terenurile sunt masurate/individualizate, cadastru nu avem. Care este procedura de partajare? Trebuiesc mai intai intabulate terenurile ca sa se poate partaja legal? Daca nu se poate ajunge la o intelegere care sunt pasi de urmarit? Vor terenurile cele mai bune si sa lase tatalui meu cele greu accesibile, nefertile pe motiv ca el a folosit majoritatea timp de 20 de ani. Tatal meu ar vrea sa achite c/v terenurilor dar ei nu accepta.
Cum sa procedam legal?
Buna ziua! In luna aprilie, ((dupa ce dosarul de partaj s-a perimat din vina reclamantilor dupa 8 ani de proces fara vreunei solutii), am incheiat (eu fiind parata) o intelegere in fata avocatului prin care eu am promis sa platesc o suma de bani si ei renunta la cota lor dintr-un imobil. Potrivit intelegerii trebuia radiat doua persoane din titlul de proprietate (sentinta definitiva) si dupa aceasta sa intabulam imobilul ca sa putem merge la notar ca sa autentificam intelegerea. Aceasta procedura a durat pana in decembrie.
Surpriza ca dupa ce eu pe costul meu, asa a fost intelegerea, am intabulat imobilul pe numele tuturor mostenitorilor ei refuza sa mearga la notar cerand o suma suplimentara de bani si sa platesc eu impozitul de 3% in locul lor. In intelegere a fost stipulat ca fiecare parte va suporta cheltuielile ivite la notar.
Ce pot sa fac in acest caz? Daca vor incepe un alt proces, asa am fost amenintat, eu pot folosi in favoarea mea intelegerea semnata de ei? Eu vreau sa evit acest lucru dar nu am bani sa platesc suplimentar.