avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuz emitere adeverinta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuz emitere adeverinta

Primaria locala refuza sa ne emita adeverinta in legatura cu terenurile inscrise in registrul agricol. Are acest drept? Am platit impozitul pentru terenurile respective (si pentru anul 2013). Exista neintelegeri asupra terenurilor!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Enicike , utilizator 00:22, 18 Aprilie 2013
dacă ați depus o cerere scrisa, va fi obligată ca în interiorul a 30 zile, să vă expedieze un răspuns.Funcție de acesta, se poate pune în discuție legalitatea sau un eventual abuz.
art.7 din Legea nr.554/2001:
(1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării. În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeşte 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.

(2) Refuzul comunicării informaţiilor solicitate se motivează şi se comunică în termen de 5 zile de la primirea petiţiilor.

art. 21
(1) Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autorităţi ori instituţii publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere şi atrage răspunderea disciplinară a celui vinovat.
(2) Împotriva refuzului prevăzut la alin. (1) se poate depune reclamaţie la conducătorul autorităţii sau al instituţiei publice respective în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă de către persoana lezată.
(3) Dacă după cercetarea administrativă reclamaţia se dovedeşte întemeiată, răspunsul se transmite persoanei lezate în termen de 15 zile de la depunerea reclamaţiei şi va conţine atât informaţiile de interes public solicitate iniţial, cât şi menţionarea sancţiunilor disciplinare luate împotriva celui vinovat.
Astazi am ridicat raspunsul pentru al treilea cerere de eliberare de adeverinta pentru APIA. Nu se elibereaza adeverinta (fara mentinerea bazei legale) pe motiv ca unul dintre coproprietari a depus o cerere prin care cere Primariei sa nu elibereze adeverinta pana la partajarea terenurilor. Terenurile inscrise in registrul agricol sunt folosite de catre mine de 20 de ani, titlul a fost emis in 2010, nu suntem in proces. Este legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de lipsa unui raspuns la o reclamatie in termenul legal dunamis1978 dunamis1978 Buna ziua. Am facut o reclamatie la o institutie publica care solutioneaza neintelegeri intre furnizori de servicii si clienti si au trecut 53 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ dorel paraschiv dorel paraschiv :\">In urma cu 40 de zile am depus la primarie o cerere privind informatiile de interes public la care nu am primit raspuns. Pentru a primi raspuns trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Directia de investitii, administratia domeniului public sau primaria? dacmoto dacmoto Buna ziua, Am trimis o adresa catre Directia Investitii, Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 4 pentru a mi se comunica informatii ... (vezi toată discuția)