avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj teren extravilan

Tatal mu are 5 frati. Dupa retrocedarea terenurilor din anul 1990 tatal meu foloseste terenurile agricole. In 1993 au impartit terenurile la 3, fiecare cate suprafata a vrut(nu egal) consemnat la Primarie. Restul a ramas in folosinta tatalui meu Ceilalti frati nu au vrut sa se ocupe de terenuri.
Acum in 2013 fratii tatalui meu vor partajarea terenurilor extravilane. Avem titlu de proprietate dar nu toate terenurile sunt masurate/individualizate, cadastru nu avem. Care este procedura de partajare? Trebuiesc mai intai intabulate terenurile ca sa se poate partaja legal? Daca nu se poate ajunge la o intelegere care sunt pasi de urmarit? Vor terenurile cele mai bune si sa lase tatalui meu cele greu accesibile, nefertile pe motiv ca el a folosit majoritatea timp de 20 de ani. Tatal meu ar vrea sa achite c/v terenurilor dar ei nu accepta.
Cum sa procedam legal?
Cel mai recent răspuns: Enicike , utilizator 22:37, 8 Februarie 2013
Daca partile nu se inteleg se apeleaza la instanta. Solicitati deschiderea succesiunii bunicului (de la care provine terenul ) pentru a se putea stabili calitatea mostenitorilor si cotele si solicitati prin aceeasi actiune si partajarea . Se va efectua o expertiza evaluatorie si terenurile vor fi impartite egal astfel ca partile vor primi terenuri de valoarea egala. Se paote incheia o tranzactie in timpul procesului in care partile ar putea declara ca inteleg sa-l partajeze intr-un anumit mod si instanta va lua act chiar daca nu sunt egale .
Succesiunea a fost dezbatuta inaintea retrocedarii terenurilor! (in anul 1972). Cotele de mostenire sunt stabilite. Sau trebuie dezbatut o noua succesiune pe motiv ca terenurile nu au facut parte din masa succesorala la momentul dezbaterii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren din mostenire player2012 player2012 buna seara , suntem 4 mostenitori si as dori sa stiu daca exista o modalitate legala sa pot vinde din partea mea de mostenire ( terenuri intravilane ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.suntem 4 frați și facem succesiunea după mamă ... Nica Angela Nica Angela Bună ziua.Suntem 4 frați și facem succesiunea după mamă noastră decedată în acest an .Succesiunea după Tatăl nostru decedat în urma cu 27 ani fiind ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire CatiI CatiI Bunica a murit in anul 1988 (bunicul murise in 1962). In dezbaterea succesorala, tatal meu impreuna cu fratii lui au renuntat la casa si curtea bunicii, in ... (vezi toată discuția)