avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate david_m

Activitate david_m

Discuție PFA inactiv
Tocmai mi-am deschis un PFA, insa am gasit un loc de munca unde nu imi va folosi.

Cum ar trebui sa procedez pentru ca acest PFA sa ramana inactiv, adica sa nu am de platit taxe sau sa am alte obligatii, pe o perioada nedefinita?

Multumesc.
Răspuns la discuția Situatie fiscala personala
Inteleg, dar repet, ma intereseaza daca situatia contului meu este confidentiala sau nu.
Buna ziua,

Mi s-a propus sa inchei un contract de consultanta cu o firma din Italia, eu fiind persoana fizica, nu am firma, pfa sau altceva. Pentru semnarea contractului mi s-a cerut un certificat de rezidenta fiscala.

Va rog sa ma lamuriti ce inseamna acest certificat, in sensul practic si pentru o persoana care nu este familiara cu limbajul juridic.

Deasemenea, va rog sa-mi spuneti ce obligatii o sa am dupa semnarea acestui contract - adica daca va trebui sa declar undeva aceste venituri, sau sa platesc un impozit, si care va fi acesta? Mai exact, daca in contract este specificata suma X, cu ce procent voi ramane in final?

Alte sfaturi sunt bine-primite, cum ar fi demersurile ce trebuiesc facute sau care ar cea mai avantajoasa varianta de procedare dupa semnarea acestui contract de consultanta.

Multumesc
Buna ziua,

Sunt student si am venituri ocazionale din activitatea de freelancing, bani pe care ii primesc in contul personal de la o oarecare banca din Romania.

As vrea sa stiu daca, conform acestui articol (www.avocatnet.ro/content/art... .

Nu am declarat nicaieri nici un venit, dar sunt nelamurit daca situatia contului meu este sau nu confidentiala.

Ce sfaturi imi puteti da?

Multumesc.