avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate cristicenuseriu

Activitate cristicenuseriu

Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire,in cauza un recurs la procesul de partaj matrimonial,la care am primit urmatorul raspuns-(Casează în tot sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Irevocabilă.).Ce inseamna aceasta?Se rejudeca procesul?Mai trebuie sa platesc alte taxe?Cam cat ar mai dura acest recurs?
1.Din data de 12.08.2013, va intra în vigoare Legea 175/06.06.2013, de modificare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Elementul de noutate constă în modificarea termenelor de valabilitate a paşapoartelor, precum şi a taxelor aferente, după cum urmează:

1. Valabilitatea:

- 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani

- 5 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

2. Taxele:

- 276 lei - paşaportul electronic pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani

- 302 lei – paşaportul electronic pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani

- 232 lei – paşaportul temporar.



Modificarea aliniază legislaţia noastră normelor europene în materie de acte de călătorie. Astfel, minorilor sub 12 ani nu li se mai preiau impresiunile digitale (amprentele), iar valabilitatea paşaportului este de numai de 3 ani.

Părinţii care au achitat deja taxele în valoare de 302 lei, sunt rugaţi să depună documentaţia pentru paşaport până la data de 12.08.2013, adică până la data intrării în vigoare a noii legi.

Din data de 12.08.2013 nu vor mai fi acceptate taxele de 302 lei, ceea ce presupune achitarea unei noi taxe de 276 lei. Recuperarea sumei de 302 lei se va putea realize numai în baza unei cereri adresată Companiei Naţionale ,,Imprimeria Naţională” S.A Bucureşti, cerere care va conţine şi un număr de cont în care să fie virată suma, şi numai după ce în prealabil, se va certifica la sediul serviciului nostru, sub semnatură şi ştampilă, că taxa nu a fost utilizată, se poate restitui contravaloarea acesteia.

De asemenea în baza noii legi, solicitarea paşaportului se poate face la sediul oricărui serviciu de paşapoarte din ţară, indiferent de domiciliul solicitantului.
Răspuns la discuția Bataie de joc
la fel am procedat si eu.la notar,si m-a costat numai 25 de lei.oricum nu puteam merge cu bunica care ma lua in spatiu la evidenta populatie,ca si la noi, e aceasi bataie de joc si nesimtire,cu statul la cozi,nr de ordine ce nu stii cand si la ce ora sa le iei,e.t.c.....Legal,se poate da si la politistul de proximitate,dar...........!
Din 19 august am inteles ca eliberarea pasapoartelor,se va face din orice oras,indiferent de resedinta,acest lucru va fi valabil si pentru cartile de indetitate?
Si tot asa,an de an,si o sa treaca aia 5 ani de prescriere,la Sf.Asteapta!.....era normal sa existe o portita si ptr ei,legala!Cred ca numai pe cale judecatoreasca pot optine ceva,ca suma e oricum,destul de marisoara ,si nu cred ca accepta de buna voie primaria sa fie stearsa,si de platit nu o sa o platesca,nici urmasii urmasilor mei!Ori cad la o intelegere cu ei,ori o sa fiu sclavul primariei,precum ION la popa.........,de vecie!
O parte di ele,au si 7-8 ani!Se face un dosar de prescriere,sau o actiune in instanta,ceva de genul asta?
Pe parcursul multor ani,lucrand ca sofer de taxi,pe la unele firme private,am acumulat o suma frumusica,provenita din amenzi, date de rutiera si politia comunitara,toate fiind ptr parcare in loc nepermis(nerespectarea nr de locuri in parcare stabilit de primarie)si oprire in loc nepermis(cine a facut taximetrie,stie,ca trebuie sa opresti unde vrea clientul).as vrea sa stiu daca este vreo forma legala de a transforma contravaloarea amenzilor,in ore,zile de munca in folosul comunitatii!
cu cartea de indetitate provizorie,pot sa ma inscriu la scoala de soferi,ptr obtinerea cat.D?Mentionez ca am cat.B,C,E,si din lipsa de spatiu nu pot sa-mi fac CI,decat carte provizorie!
Este permisa circulatia pe drumurile publice cu cariucioare electrice ptr persoane cu dizabilitati locomotorii?
La schimbarea CI,neavand locuinta propietate,sunt nevoit sa apelez la bunica mea de 86 de ani ptr a ma lua in spatiu.Neputand fi transportata la biroul evidentei populatiei,aceasta poate da declaratia de primire in spatiu,in fata politistului de proximitate,la domiciliul,sau a vreunui notar public?