avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Transformare amenzi contraventionale,in zile de munca?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Transformare amenzi contraventionale,in zile de munca?

Pe parcursul multor ani,lucrand ca sofer de taxi,pe la unele firme private,am acumulat o suma frumusica,provenita din amenzi, date de rutiera si politia comunitara,toate fiind ptr parcare in loc nepermis(nerespectarea nr de locuri in parcare stabilit de primarie)si oprire in loc nepermis(cine a facut taximetrie,stie,ca trebuie sa opresti unde vrea clientul).as vrea sa stiu daca este vreo forma legala de a transforma contravaloarea amenzilor,in ore,zile de munca in folosul comunitatii!
Cel mai recent răspuns: ptar , utilizator 02:55, 29 Iulie 2013
Da acst lucru poate fi solicitat de catre creditor in acest caz primaria pe raza careia figurati ca aveti debitul sau puteti astepta 5 ani si se vor prescrie
O parte di ele,au si 7-8 ani!Se face un dosar de prescriere,sau o actiune in instanta,ceva de genul asta?
Daca sumele in cauza au fost inregistrate la "debite in urmarire"si prin impunerea anuala autoritatea fiscala a comunicat existenta si obligatia platii acestora,atunci ,prin actele anuale emise de autoritatea fiscala se intrerupe si se reia un nou termen de prescriptie
Si tot asa,an de an,si o sa treaca aia 5 ani de prescriere,la Sf.Asteapta!.....era normal sa existe o portita si ptr ei,legala!Cred ca numai pe cale judecatoreasca pot optine ceva,ca suma e oricum,destul de marisoara ,si nu cred ca accepta de buna voie primaria sa fie stearsa,si de platit nu o sa o platesca,nici urmasii urmasilor mei!Ori cad la o intelegere cu ei,ori o sa fiu sclavul primariei,precum ION la popa.........,de vecie!
Poate era normal să nu ajungeți în această situație (și nu neapărat să existe o portiță și pt ei)...
Nu sunteți singurul taximetrist din țara asta. Sunt destui alții care nu-și pun asemenea probleme deoarece nu ajung în acestă situație.

Revenind la fondul problemei, sunt destule dosare în care instituția sau autoritatea care aplică sancțiunea contravențională solicită instanței de judecată să transforme amenda neplătită în muncă în folosul comunității și aceste cereri de regulă se admit.

Alte discuții în legătură

Parcări marcate haotic bozzont bozzont Bună ziua, Către cine ar trebui sa îmi îndrept plângerea în situația în care firma care amenajează parcările de reședință în orașul meu a ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna? laur007 laur007 Buna seara, am si eu o nelamurire: se poate ca legea asigurarilor sa fie diferita de codul rutier in aceeasi speta? Astazi, in timpul servicului am oprit in ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare rezervat. Iulian, Iulian, Se mai pot cumpara locuri de parcare in spatele blocurilor? Si ma refer strict legat de Galati. Iar aici nu ma refer la locurile speciale ptr persoanele cu ... (vezi toată discuția)