avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate Steffya

Activitate Steffya

Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc pentru raspuns. Si care ar fi procedura, avand in vedere faptul ca am nevoie urgenta de un acoperis?
Discuție Succesiune
Bunicul meu a decedat, iar casa sa a fost mostenita de mama mea si inca 3 surori. Eu m-as putea muta in acea casa daca matusile nu sunt de acord? Si in ce conditii?

Multumesc!
Răspuns la discuția Concediere. Sesizare ITM?
In decizia de concediere scrie ca pot face contestatie la Tribunalul pe raza caruia am domiciliul sau resedinta. Domiciliul e in Braila, iar eu locuiesc in Arad fara sa am resedinta aici.
Multumesc frumos pt raspunsuri. Ma gandeam ca de la ITM ar putea primi macar o amenda. Tribunalul de care apartin e la 800 km.
Am depus la inceputul lunii decembrie cerere de concediu, care a fost refuzata din motive de productie (prea mult de lucru teoretic). Mi-au propus o perioada de 4 zile de concediu pentru a strabate 800 km dus, 800 intors si schimbare de buletin in acest timp, iar unii colegi de lucru au fost trimisi in concediu tot in acea perioada timp de 7 zile lucratoare.

Apoi am depus alta cerere de concediu, pe data de 20 dec si am plecat de la lucru. Pe 23 expira buletinul. Ei mi-au trimis referat prin posta, decizia de concediere si atat. Fara alte explicatii. Alte probleme nu au fost in toata perioada de lucru. Mi-am depasit norma de lucru, iar de luna aceasta trebuiau sa-mi mareasca salariul. :) I-am intrebat clar unde sunt cele 10 zile lucratoate care mi se cuveneau intr-un an calendaristic si mi-au ras in fata. Se pare ca ei mi le-au tot oferit si eu am refuzat in repetate randuri concediul. La ITM ce as putea rezolva?
Buna seara. Am lucrat la o firma mai mult de un an. In luna decembrie 2013 am solicitat concediu pt schimbarea buletinului deoarece expira, in conditiile in care mai aveam 15 zile de concediu ramase. Am depus cerere de concediu si am plecat in localitatea de domiciliu pt a rezolva problema, iar intre timp am primit un referat si o decizie de concediere din cauza absentelor nemotivate chipurile. Nu sufar dupa locul de munca, dar nici nu mi se pare normal ce se intampla. Ce s-ar putea face mai departe? N-as vrea sa iasa totul cum doresc ei.
Discutia avea la baza alt subiect.
Adica stau cu buletinul expirat intr-un alt capat de tara pana se hotarasc ei sa acorde concediul?
Buna seara! Am peste un an de lucru si 15 zile de concediu ramase din anul curent. In decembrie imi expira buletinul, iar firma la care lucrez imi refuza concediul. Nu mi se ofera o garantie a concediului nici macar in luna ianuarie. Mentionez ca lucrez in Arad, iar buletinul trebuie schimbat in Braila. Este legal ce face firma? Ce solutii ar putea exista? Multumesc!
Răspuns la discuția Faliment firma / bunuri personale
Va multumesc pentru raspuns. Ma interesa daca profitul firmei urmatoare poate fi confiscat in vederea acoperirii datoriei cauzate de prima firma.