avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bunicul meu a decedat, iar casa sa a fost mostenita de mama mea si inca 3 surori. Eu m-as putea muta in acea casa daca matusile nu sunt de acord? Si in ce conditii?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
Steffya, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:22, 23 Iunie 2014
Buna ziua,
Da, daca se solicita iesirea din indiviziune, se judeca cauza si va puteti muta in partea mamei.
Multumesc pentru raspuns. Si care ar fi procedura, avand in vedere faptul ca am nevoie urgenta de un acoperis?
Buna ziua,
Mama dumneavoastra sa solicite in instanta, daca celelalte coproprietare nu sunt deacord, iesirea din indiviziune cu solicitarea bunului in materialitatea sa (daca divizarea materiala cu stabilire de loturi nu este posibila) cu plata sultelor.
daca toate cele 3 coproprietare sunt deacord, se poate face iesirea din indiviziune si la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mirceani mirceani In urma unei succesiuni am mostenit 7/8 dintr-o proprietate (casa plus teren) , restul de 1/8 fiind mostenit de catre 2 veri, fiecare avand 1/16. Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Sucesiune ghettoduck23 ghettoduck23 Buna ziua.Va multumesc pt acest forum si pentru ce faceti. Avem o problema in familie cu o mostenire.Eu ma adresez aici in numele mamei mele. Situatie e cam ... (vezi toată discuția)
Mostenire broma broma In anul 1995 mama mea a vadut apartamentul cumparand un alt apartament cu sotul ( nu este tatal meu) din aceea perioada .In perioda respectiva locuiam impreuna ... (vezi toată discuția)